Vest o preminuću Žarka Lauševića duboko je potresla region. Ovaj izuzetni glumac izgubio je bitku sa ozbiljnom bolešću u 63. godini života, ostavljajući svoje obožavaoce i prijatelje u tuzi.Na društvenim mrežama, gde se njegovi obožavaoci i prijatelji opraštaju od njega, izdvaja se jedna scena iz filma “Nož”, adaptacije romana Vuka Draškovića. U ovom filmu reditelja Miroslava Lekića, Žarko Laušević briljira u ulozi Alije Osmanovića/Ilije Jugovića. Posebno dirljiva je scena sa Bojanom Maljević, koju korisnici društvenih mreža ističu kao jednu od najemotivnijih."OČI U OČI... ZAUVEK" Laušević i Bojana Maljević su bili jedan od najlepših filmskih parova, a ove scene kidaju dušu (VIDEO)

U pomenutoj sceni, koja dira duboko u dušu, Laušević prilazi Bojani Maljević, a ona ga pita: “Šta ti treba?”, na što on odgovara sa rečima “Treba mi… Samo ti mi trebaš”.Komentari ispod brojnih postova ističu ovu scenu kao najemotivniju i najlepšu u domaćoj kinematografiji.Glumica i producent Bojana Maljević se oprostila od Žarka Lauševića na društvenim mrežama, deleći slike iz filma i uz reči: “Oči u oči. Bez treptaja. Zauvek, Žarko.”Radnja filma “Nož” je gotovo epska priča koja, kroz sudbinu likova, duboko progovara o sudbini nacije i ponavljajućem zlu kroz stoleća. Glavni junak filma istražuje svoje korene, otkrivajući nešto mnogo dublje i suptilnije.

Kroz potragu za vlastitim identitetom, on sve više upada u zatvoreni krug motivacije zla. Film je ljubavni triler sa epskim elementima, a ljubav predstavlja ključni potencijal koji ukazuje na dublja i snažnija osećanja iznad svakog zla.Glavna nit filma prati život Ilije Jugovića/Alije Osmanovića, dok sporedna radnja prikazuje događaje iz života Atif-age Tanovića. Priča se fragmentarno odvija u vremenskom okviru od 1941. do 1993. godine, prateći mladića koji je kao beba zamenjen nakon uzajamnog pokolja u dva hercegovačka sela. Iako Srbin, odrastao je uz majku muslimanku u uverenju da je poreklom musliman.

Preporučujemo