Izbegavajte pomfrit, hrenovke i slične proizvode jer su napravljeni od najlošijih vrsta mesa i sadrže opasne sastojke. Većina mikrovalnih pećnica, koje su u mnogim zemljama zabranjene, emituju zračenje koje može oštetiti hranu i stvoriti kancerogene materije. Kupovne supe, koje su lako pripremljene, često sadrže štetne sastojke koji mogu ozbiljno ugroziti vaše zdravlje. Kobasice, hrenovke, pomfrit i slični proizvodi sadrže vrlo toksične supstance, uključujući kalijev glutamat koji može naškoditi mozgu, srcu i opštem zdravlju. Kalijev glutamat, ili E621, bijeli konzervans, koristi se u velikim količinama u gotovo svim vrstama hrane.

Ako se fokusiramo samo na meso, problem bi bio manji, ali pašteta se puni kožom, kostima, papcima i hrskavicom. Više od polovine paštete čini voda. Tu su i masnoće, kožice, škrob, razni začini, te naravno, emulgatori i druge hemikalije. Sve paštete sadrže značajne količine soli, a one koje se nalaze u crijevima su posebno štetne. Međutim, ne morate se zauvek odreći svoje omiljene paštete. Napravite je kod kuće i znat ćete što unosite u svoj organizam.

Što se tiče margarina, drugog popularnog namaza, on se proizvodi od biljnih ulja ekstrahiranih iz suncokreta uz pomoć hemikalija. Visoke temperature tokom prerade ulja uništavaju sve vitamine i antioksidanse koje ulje sadrži, dovodeći do stvaranja slobodnih radikala koji mogu prouzrokovati značajnu štetu ćelijama i povećati rizik od raka. Ova vrsta ulja nije zdrava ni u početku, a dodavanje novih hemikalija margarinu ga čini štetnim. Stoga, umesto margarina, nanesite maslac na hleb.

Sir u listovima nije napravljen od čistog sira, već se sastoji od ostataka procesa proizvodnje sira. Sadrži samo 50% sira, dok su ostali sastojci voda, mast, emulgatori i veštačka bojila kako bi proizvod imao bolji izgled. Ovaj sir sadrži duplo više soli od običnog sira i više masti od bilo kojeg drugog mlečnog proizvoda. Umesto sira u listovima, birajte pravi sir za zdraviju opciju.

Preporučujemo