Jeftino rješenje za čišćenje korova sa puteva i dvorišta
Lepo vreme tera većinu ljudi napolje, dok oni koji imaju sreće žure u bašte da njeguju cveće i povrće. Osim brige o biljkama koje rastu, postoji i najmanje popularan zadatak u vrtlarstvu – plijevljenje korova.

Ne samo da su korovi neugledni i tvrdoglavi, već i njihovo trajno uklanjanje može biti vrlo skupo, a ako se zanemari, mogu brzo potpuno uništiti izgled vašeg vrta. Međutim, kako piše The Mirror, ima nade u savjetima žene koja je na svom Facebook profilu podijelila upute kako napraviti efikasan herbicid kod kuće.
Ova snalažljiva žena riješila je svoj problem s korovom koristeći samo litru bijelog sirćeta, tri supene kašike soli, tri kašike sapuna za suđe i bocu sa raspršivačem.
Moja mama stalno priča o svom prilazu i korovu koji raste između kamenih ploča na njenom prilazu. Slučajno sam naišao na ovu web stranicu koja opisuje kako napraviti vlastiti herbicid kod kuće. Kupila sam sirće i spremila sve ostale sastojke kod kuće. Nakon samo nedelju dana rekao bih da je ovo najbolji ubica korova ikada! Nadam se da će ovo nekome pomoći – napisala je žena.

Preporučujemo