Sigurno ste mnogo puta u životu čuli da se mladenci žale nakon vjenčanja da je neko umjesto poklona ili novca “stavio” praznu kovertu.
Što je najgore, prevaranti često ostaju neotkriveni jer mladenci usred gomile ne provjeravaju ko im je šta dao.
Bivša mlada Barbara, sada udata žena sa dvoje dece, otkrila je na jednom internet forumu u Srbiji da je na venčanju dobila ne jednu ili dve, već tri prazne koverte.
Priča počinje neobičnim (u najmanju ruku) svadbenim običajima, od kojih su neki prilično neugodni – poput otvorenog pisanja koliko je gost dao ili koje poklone je donio, ali i nekim zastarjelim običajima u kojima je svekar – zakon potvrđuje pravo na prvu bračnu noć mlade.

Ali upravo je priča o praznoj koverti najviše oduševila forumaše. Kao što je većina ljudi istakla, nema sramote ako nemate novca da kupite poklon, ali “odvratno je ako lažete i varate mladence kada su vam prijatelji ili još gore, rođaci.”
Korisnik Milutin iz Čačka na ovom forumu je podelio svoje iskustvo, a njegova istinita priča izazvala je mnoge komentare na mreži… Evo šta se desilo Milutinu:
Udala sam se prije dvanaest godina i hvala Bogu da sam još uvijek u braku. Nisam mogao izabrati bolju ženu i da me pitate preporučio bih brak svakome. Ali posle svega što sam proživeo, ne želim više da pravim venčanje – ovim rečima je započeo svoju priču.

Preporučujemo