Lovorov list je odličan saveznik u borbi protiv peruti i podstiče rast kose – evo kako ga koristiti prije pranja!
Ubrzo se lovorov list mogao naći u svakoj kuhinji, a ovaj dodatak dao je poseban ukus kuvanim jelima. Sigurno ste čuli da lovorov list ima i velike zdravstvene prednosti, pomaže u ublažavanju kašlja, a simbolično se koristi i za ispunjavanje želja tokom događaja. Međutim, malo ljudi zna da je lovorov list pravo prirodno bogatstvo za njegu kose.
Lovorov list sadrži oko dva posto esencijalnog ulja, koje ima brojne blagodati za organizam. Sadrži polifenole, snažne antioksidativne tanine, vitamin A, vitamin C, natrijum, kalijum, gvožđe i magnezijum i vlakna.

Prilikom njege kose najčešće se koristi za uklanjanje peruti i ubrzavanje rasta kose, ali može kosu učiniti svilenkastom i dati joj poseban sjaj. Kako ga koristiti za njegu kose?
Recepta je mnogo, ali mi vam donosimo njegu lovorovog lista i kokosovog ulja. Trebaće vam 5 listova lovora, kašičica kokosovog ulja i 500 ml vode. U vodu dodajte lovor i kokosovo ulje, prokuhajte, a zatim stavite na vatru i kuvajte oko 5 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Zatim sipajte tečnost u bocu sa raspršivačem, nanesite je na komponente i dobro izmjesite. Ostavite na kosi oko 15 do 30 minuta, a zatim operite kosu kao i obično. Postat će jako sjajna i zdrava!

Preporučujemo