Da biste barem djelimično uklonili tvrdokorne masne jastučiće i detoksikirali svoje tijelo, sada je pravo vrijeme da se počastite popularnom Sassy vodom.
Prošlogodišnji svjetski bestseler “Prehrana za tanak struk” ima legije obožavatelja širom svijeta koji potvrđuju ogroman uticaj koji je sadržaj knjige imao na njihovo zdravlje i izgled. Autori su nutricionistica Cynthia Sass i urednica časopisa Health Liz Vaccariello, dvojac odgovoran za revolucionarnu ishranu na bazi vode. Odnosno, ne govorimo o običnoj vodi, već o piću čiji je sastav najjače sredstvo za topljenje viška kilograma ili masnih jastučića. Osim toga, čudesna voda je zaslužna za podmlađivanje cijelog organizma, jer jača kardiovaskularni sistem i oslobađa sve toksine nakupljene u tijelu.
sirovina:
2 litre vode – 1 žlica naribanog korijena đumbira – 1 tanko narezan oguljeni krastavac – 1 limun – 12 listića mente Priprema:
Limune oprati,narezati na kolutiće i svakom malo odrezati koru.Krastavce oguliti i narezati na ploške i dodati u vodu zajedno sa limunom. Ogulite i naribajte đumbir te ga zajedno s listićima mente dodajte u pripremljenu vodu. Pripravak držite u hladnjaku preko noći i započnite s konzumiranjem sljedeći dan prema sljedećem rasporedu obroka:
Doručak – čaša Sassy vode i lagani doručak od žitarica, nemasnog mlijeka, suncokretovih sjemenki ili voća kao što je ananas
Ručak – čaša Sassy vode, po mogućnosti kuhana na pari ili kuhana riba, i zelena salata
Večera – čaša Sassy vode, riba, kuhani krumpir i mahune
Kao međuobroke umjesto kupovnih možete jesti jogurt, bobičasto voće, povrće i svježe sokove. Da bi došlo do primjetnih promjena u tijelu, potrebno je ovu dijetu održavati najmanje četiri dana.

Preporučujemo