Kako ukloniti plijesan sa silikona? Ako vas zanima kako ukloniti plijesan sa silikona, imamo nekoliko rješenja za vas.
Spore plijesni nastaju u zraku i talože se na površinama. Ako padnu na mokru površinu, mogu postati leglo za rast plijesni. Ova plijesan je obično crna, ali se obično razlikuje od oštre crne plijesni koja se nalazi drugdje u kući.
Postoji mnogo različitih vrsta crne plijesni, a ovu vrstu crne plijesni je obično lako ukloniti.
Silikon, obično bijele boje, a ponekad se naziva i zaptivač, ispunjava sudopere, radne ploče ili prostore između kada, tuševa i zidova. Na silikonu u tuševima i kupatilima se često javlja buđ, jer je područje teško održavati suhim i čistim. Kada vidite da se plijesan počinje stvarati, očistite područje kako biste spriječili da izmakne kontroli.
Kako ukloniti crnu plijesan sa silikonske tuš ograde?

Ekološki najprihvatljiviji i najzdraviji način čišćenja crne plijesni sa vaše silikonske tuš kabine je da prskate destilirano bijelo sirće direktno na silikon i obrišete ga.
Kao što je već spomenuto, bijeli destilovani ocat je moćan i može se koristiti kao sredstvo za čišćenje. Za to obavezno nosite rukavice kako biste spriječili da plijesan dođe na vašu kožu.
Ako nađete buđ u malim pukotinama, koristite staru četkicu za zube, poprskajte je sirćetom i izribajte pukotine. Ako sirće ne djeluje, možete koristiti izbjeljivač, ali nosite rukavice i masku jer su hemikalije štetne. Ako izbjeljivač ne djeluje, pomiješajte ga sa sodom bikarbonom i ponovo izribajte. Ovi koraci bi vam trebali pomoći da uklonite plijesan sa silikona.

Preporučujemo