sirovina
4 komada proteina
240 g šećera u prahu
2 kašičice gorkog kakaa
100 g. Badem u prahu
100 g. šećer
punjenje:
100ml. slatka pavlaka
200 g. cokolada
i može:
3-4 kašike Lino Lada Nougat

Pripremite se
Kada želite da napravite ove kolačiće, prvo odvojite bjelanjke od žumanaca i ostavite na sobnoj temperaturi najmanje 5 do 8 sati.
Napravio sam ga ujutro i spremio ga noć prije.
Mikserom umutite bjelanjke, dodajte šećer tri puta nakon pjenastog snijega, dodajte, promiješajte, pa dodajte ponovo, ponovite to tri puta.Kada bjelanjci postanu čvrsti isključite mikser.
Bademe nisam blanširala, ali može ko želi. Više volim oljuštene bademe jer mi makaruni izgledaju bolje. Bademe samo sameljem što sitnije da budu što sitnije.
Procijedite sve sastojke koje dodate jer se kasnije neće zgrudati i lakše ih je dalje obraditi. Prvo dodajte šećer u prahu, bez miješanja, odmah dodajte prosijane bademe i na kraju kakao.
Lagano ga dobro izmiksajte silikonskom lopaticom da ne bi izlazio vazduh iz bjelanaca.
Okrenite lopaticu odozdo prema gore, kao da se savijate. Ovaj korak (lagano gnječenje) je veoma važan da benzac ne omekša.
Mora se mesiti dok ne iscuri belo kao lava kada podignete lopaticu.Ne mesite ga previse.Mora da tece tako da kada padne, vrh bude gladak a povrsina glatka.
Taj šiljak izgleda loše, ali ne bi trebao biti.
Stavite fil u kesu, uklonite malo vrha i sipajte u silikonski kalup ili na papir za pečenje, držeći razmak prilikom sipanja jer će fil rasti tokom pečenja da se ne zalepi.
Ostavite ih da se osuše sat i po. Znaćete da su macarons spremni za pečenje kada ih dodirnete i da na rukama nema ostataka.
Dok se vaši makaroni suše, uključite rernu na 150 stepeni i odmah počnite da pečete. Pecite 15 minuta. Sve zavisi od vaše rerne.
Znat ćete da su spremni kada ih dodirnete i da su tvrdi. Jer ako nisu dovoljno pečeni, postaće mekani i zemlja će se pomeriti.

Tokom pečenja treba da se pojavi ovaj takozvani prsten, što znači da su vaši makaroni gotovi.
Vako je izgledao na žaru do savršenstva.
Zatim ga zalijepite kremom.
krema:
Višnje zagrijte do ključanja i dodajte čokoladu isjeckanu na sitno.
Mijesite kremu dok se čokolada ne otopi, a nakon malog hlađenja napunite makarone i spojite ih.
Stavite ih u pokrivenu kutiju i tako mogu ostati do 7 dana…ako prežive, naravno.
E sad…dupla doza mi nikad ne ide, na gornjoj slici možete vidjeti one bijele makarone.
Ako želite učiniti dvostruku sreću, pripremite se za sreću posebno, prvo pripremite jednu pa drugu, jer ćete tako sigurno uspjeti.
Ja ne blanširam bademe, kao što sam već pomenuo.
Nikada mi ne stanu u silikonske kalupe, pa ih pripremam na papiru za pečenje. Koliko puta sam ih pravila u kalupima i nikako ih ne mogu izvaditi, sve se zaglave ili žive i vrhovi počnu crveniti. Najvjerovatnije ne znam ništa o silikonu.
Nikad ne pravim filove od kreme i čokolade.

Preporučujemo