Fikus drvo je biljka u saksiji koja se obično nalazi u domovima i uredima. Naj žena piše da osim estetike ima i pozitivan uticaj na kvalitet vazduha.
Možete lako kupiti fitonutrijente u vrtnim trgovinama, uključujući i one dizajnirane posebno za ove vrste stabala fikusa. Međutim, možete provjeriti svoj hladnjak ili posjetiti najbližu pijacu i potrošiti malo novca za kupovinu tekućine koja je efikasna u stimulaciji rasta biljaka i stvaranju novih listova.
Kupite malo piva i ovaj put ga sipajte u lonac i vidite šta će se desiti. Ne znaju svi da gazirani džin može djelovati kao botanički regenerator. Drvo banjana će se odmah vratiti u život i uskoro će rasti kao ludo sa još lišća.

Naravno, nije poenta da se voda sada zameni alkoholom. Pijte pivo samo jednom mjesečno. Najbolje je odabrati pivo sa jednostavnim sastojcima, bez aromatičnih dodataka i niskog sadržaja alkohola. Obavezno ga pustite van. Možete ga dodatno razblažiti vodom.
Ako želite da vaše drvo banjana raste zdravo, morate mu osigurati prirodno svjetlo. Ali budite oprezni, biljka ne podnosi direktnu sunčevu svjetlost.
Drvo banjana je termofilna biljka koja najbolje raste na temperaturama od 21 do 28 stepeni Celzijusa. Može se oštetiti i zbog propuha, pa ovo treba imati na umu kada birate gdje ćete ga postaviti.

Preporučujemo