Održavanje higijene i zdravlja je ključno, a mijenjanje donjeg rublja igra važnu ulogu u tome. Učestalost zamjene donjeg rublja varira ovisno o nekoliko faktora, posebno o našoj dnevnoj fizičkoj aktivnosti.

Dermatolog dr. Anju Methil iz ClinicSpots India napominje da kada su naše dnevne aktivnosti minimalne i kada se ne znojimo previše, prihvatljivo je mijenjati donje rublje svaki drugi dan. Općenito, muško donje rublje kao što su bokserice može se nositi duže.

Istraživanje Newsweek-a provedeno među 1.500 odraslih u junu pokazalo je da 47 posto ispitanika nikada ne nosi donji veš duže od jednog dana. No, čak 37% pripadnika generacije Z priznaje da ponekad nose donje rublje duže od 24 sata, što je najduže od svih ispitivanih starosnih grupa.

Sarah Roberts, stručnjakinja za njegu kože i osnivačica A Beauty Edita, upozorava u Daily Mailu da dugotrajno nošenje prljavog donjeg rublja može izazvati iritaciju kože, osip, gljivične infekcije ili pogoršanje postojećih stanja poput ekcema ili psorijaze.

S druge strane, žene s obilnim menstruacijama i vaginalnim iscjetkom trebale bi češće mijenjati donje rublje kako bi spriječile infekcije.

Također, frekvencija mijenjanja donjeg rublja ovisi i o klimi u kojoj živite. U toplim i vlažnim klimama preporučuje se zamjena donjeg veša nekoliko puta dnevno radi održavanja higijene, dok u hladnijim područjima to možda nije toliko nužno.

Preporučujemo