Javna scena u Bosni i Hercegovini ostala je zapanjena nakon što je Anel B. (34) izvršio tragičan čin ubistva svoje nevenčane supruge Emire M. (31) pred njihovim maloletnim sinom.Bećirović, izvršilac ovog zločina, nakon ovog stravičnog čina, povukao se u svoj dom u naselju Hrasno, gde se zatvorio sa svojim sinom. U narednim satima, pregovori između Bećirovića i pripadnika policije trajali su sve dok Specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo nije uspela uhapsiti Bećirovića i osloboditi dete iz tog zastrašujućeg okvira.

Prema izveštajima lokalnih medija, Emira M. je napustila Anela B. i, kako se navodi, pronašla drugog partnera. Ona je živela sa svojim maloletnim sinom u iznajmljenom stanu u naselju Apipašino Polje. Prilikom pretresa stana i automobila u Hrasnu, policija je, kako prenosi Avaz, pronašla pištolj kojim je Bećirović izvršio zločin. Nije bilo pronađenih supstanci ili droga tokom pretresa.Advokat Omar Mehmedbašić je izneo izjavu novinarima, navodeći da je Anel B. ranije imao problema sa svojom nevenčanom suprugom i da je već bio osuđivan na tri meseca zatvora zbog nasilja u porodici.

Anel je bio brižan otac, to moram naglasiti. Govorio mi je da je voli. Ovo je tragičan završetak jedne ljubavi. To je sve što mogu reći. Ne verujem da je on kriminalac – izjavio je Mehmedbašić.Prema rečima prijateljice koja je bila sa Emirom u sigurnoj kući, Emira je bila primorana da traži zaštitu u sigurnoj kući zbog nasilja koje je doživljavala od strane Anela B. Tvrdi se da je on bio zavisnik, te da je ugrožavao Emiru i njeno dete na različite načine. Emira se, navodno, žalila na rad Centra za socijalni rad Novo Sarajevo, izražavajući razočaranje time što je socijalna radnica najavila tužbu od strane Centra jer nije želela dete poveriti ocu koji je bio zavisnik. Prijateljica dodaje da je sistem ponovno zakazao u pružanju adekvatne zaštite i podrške Emiri.

Preporučujemo