Da biste napravili ovo ukusno jelo, sakupite sledeće sastojke: izdašnu litru mleka, četiri jaja, šest kašika šećera, dve kesice vanilin šećera i dve pune kašike brašna. Počnite tako što ćete odvojiti žumanca od belanaca. Zatim uzmite šerpu sa čvrstim dnom i ulijte mlijeko. Stavite šporet na srednju vatru i ostavite da se mleko zagreje. U međuvremenu, snažno umutite bjelanjke dok ne dobiju čvrst snijeg.
Da biste spriječili da se bjelanjci ispuhaju, počnite koristiti mikser na maloj brzini prije nego povećate. Čim mleko počne da teče, umutiti belanca. Smanjite vatru na ringli na minimalnu postavku i pažljivo ubacite kašike umućenih bjelanaca u mlijeko koje curi. Kada počnu da isplivaju na površinu, okrenite ih da se peku na suprotnoj strani.

U trenutnoj situaciji, smatram da je prilično izazovno manipulirati knedlama jer se one izmiču i izmiču mi. Međutim, otkrio sam da prelivanje mlijekom pomoću kašike tokom kuhanja čini zadatak malo lakšim za rukovanje. Kada su knedle pečene, pažljivo ih premjestite iz tiganja u posudu za serviranje pomoću šupljikave kašike. U međuvremenu skinite mlijeko sa vatre. Nastavite da sjedinite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, snažno ih tućite dok ne postanu blijedi i pjenasti.
Dodajte dve kašike brašna, lagano mutite prvo mikserom pa mikserom. U dobijenu smesu sipajte kašiku ili dve toplog mleka i mešajte pjenjačom dok se ne sjedini. Mlijeko ponovo stavite na šporet, smanjite vatru na najmanju vatru i polako sipajte umućena žumanca uz stalno mešanje. Nastavite miksati dok ne dobijete željenu konzistenciju (trebalo bi da dobijete gustu kremu). Kada je krema gotova, prelijte je preko obloženih knedle i ostavite da se potpuno ohladi.

Preporučujemo