Devedesetih godina prošlog veka, možda najbizarniji zločin u srpskoj istoriji dogodio se na jugu Srbije, kada se muškarac koji je u njenom domu imao strastvenu ljubavnu vezu sa svojom ljubavnicom odjednom počeo da se grči od bolova i izgubio svest! Uprkos mogućim posledicama po njen brak, žena je odlučila da pozove hitnu pomoć. Jedino što je čovjek mogao reći prije nego što je umro u bolnici je da je imao jake bolove u stomaku.
Odlučeno je da se izvrši obdukcija. Autopsijom je pregledana spoljašnjost tela i nije pronađeno ništa sumnjivo, ali je kasnije otkriveno da su muškarčevi unutrašnji organi pocepani. Tada su pronašli projektil u donjem dijelu stomaka!
Postojala je rasprostranjena neverica da pokojnik nije imao ulazne rane. Postavlja se pitanje – gdje mu je metak ušao u tijelo (?!)
Mrtvozornik je bio šokiran otkrićem i zamolio je kolege za pomoć. Tijelo je ponovo detaljno pregledano, a naprednom obdukcijom otkrivena je mala rana na žrtvinom anusu!
Meci su izletjeli kroz prozor!

Otkriveno je da je kobno zrno preko ovog dela tela ušlo u stomak nesretnog ljubavnika. Započeta je studija. Prvoosumnjičeni za zločin bio je romantični partner, on je negirao da ima bilo kakve veze s tim.
Druga žrtva je bio njen supružnik, ali muškarac, koji nije ni sumnjao da ga je žena prevarila, imao je impresivan alibi – radio je u vreme zločina.
Na njenim rukama nije bilo ostataka baruta, pa je policija zaključila da ga ona ne bi ubila u sopstvenoj kući, uprkos eventualnom sukobu između njih dvojice. Najintrigantniji aspekt od svega bio je da, nakon detaljnog pregleda prostorije, nisu uočeni nikakvi tragovi hitaca koji bi ukazivali na to da je u nju ispaljeno.
Pozvani su vrhunski stručnjaci iz oblasti sudske medicine iz Beograda. Počeli su da istražuju svemir centimetar po centimetar i njihova upornost se isplatila. Kako se pretpostavljalo da je metak ušao kroz prozor, koji je bio otvoren dok su dvoje ljubavnika bili zaljubljeni, ubrzo je otkriveno da su dva oka bila pocepana od uobičajeno mrežastih zavjesa.
Sada se policija nalazi pred teškim zadatkom – kako i gdje pronaći osobu koja je ispalila taj metak (?!) Ispada da nije bilo mrlje na životu pokojnika, ako izuzmemo činjenicu da je putovao sa udatom ženom. Bio je mrtav i niko nije imao razloga da ga ubije.
Seljani su počeli da se pitaju da li je neko pucao tog dana, ali svi pokušaji da se počinioci pronađu bili su neuspešni.
Kako se tog dana nije pucalo na mjestu gdje se nesreća dogodila, istražitelji su otišli u susjedna sela i čuli vijesti od lokalnog stanovništva, što je bio njihov prvi trag da razriješe ovaj misteriozni slučaj.
Tim je odveo istražitelje do kuće u kojoj su pronašli vlasnika, vojnog penzionera. Pitali su ga da li ima oružje i kada će ga koristiti. On je odgovorio da je prethodno ispalio metak u vazduh dok je čistio pištolj.
Forenzičari su uporedili metke pronađene u telu preminulog i utvrdili da je oružje korišćeno za ubistvo preminulog. Drugim riječima, projektil koji ubija muškarca tokom ljubavi putuje nekoliko kilometara i na kraju slobodnom padom sleti u njegov anus!
Policija je kasnije procijenila da nema šanse da neko bude povrijeđen na ovaj način, ali se to ipak dogodilo. Jedan vojni penzioner proglašen je krivim za ubistvo iz nehata.

Preporučujemo