Sastojci
Kada se opskrbljuje grupa od šest osoba, važno je uzeti u obzir njihove preferencije i ograničenja u ishrani. Možda će biti potrebno prilagoditi količine sastojaka koji se koriste u receptu kako bi se osiguralo da su svi na odgovarajući način hranjeni. Osim toga, posluživanje raznih artikala može pomoći u prilagođavanju različitim ukusima i preferencijama. Važno je imati na umu vremenska ograničenja i planirati u skladu s tim kako biste pružili zadovoljavajuće i efikasno iskustvo za sve uključene.
U pitanju je fini prah težine 30 grama, poznatiji kao želatin.
Potrebno mjerenje je 0,3 decilitra vode.
Ukupna potrebna količina šećera je 300 grama.
Jedna jedinica ekstrakta banane.
Čokolada za kuhanje je vrsta čokolade koja je posebno dizajnirana za upotrebu u kuhanju. Razlikuje se od konzumiranja čokolade jer je nezaslađena i ima visok sadržaj kakao putera kako bi se lakše topila. Čokolada za kuhanje može se naći u različitim varijantama, kao što je tamna, mliječna ili bijela čokolada, i obično se koristi u pečenju za dodavanje okusa i teksture desertima i slatkišima.
Predstavljamo fritezu koja ne samo da skraćuje vrijeme kuhanja, već i eliminira potrebu za prekomjernim uljem i mastima, omogućavajući pametniji i zdraviji pristup pripremi obroka.

Priprema
Rastopite želatin tako što ćete ga razmutiti u jednom decilitru vode.
300 grama šećera pažljivo otopiti na šporetu sa 2 decilitra vode. Vodite računa da smjesa ne proključa.
Kada se šećer potpuno otopi, prebacite ga u veću činiju. Nakon toga dodati želatin koji je prethodno razmućen sa vodom, pa sve promešati.
Prvo miješajte sastojke petnaestak minuta. Zatim dodajte cijelu flašu ekstrakta banane, vodeći računa da pritom ne isključite mikser. Na kraju nastavite miksati još pet minuta.
Prije stavljanja smjese u tepsiju, važno je da tepsiju obilno premažite uljem da se spriječi lijepljenje. Kada je smjesa gotova, isključite mikser i brzo je prebacite u tepsiju jer se brzo stvrdne. Kada se stvrdne, naribajte čokoladu preko vrha. Desert se nakon 15 minuta može rezati.

Preporučujemo