Sastojci
Dvije veće oblatne koje se sastoje od po dva lista.
Recept zahteva preciznu količinu šećera, tačnije 300 grama plus dodatnih 300 grama.
U pitanju je količina margarina od 250 grama.
Navedena količina je tačno četiri jaja.
Količina seckanih oraha je tačno 350 grama.

Proces kojim se nešto priprema obično se naziva metodom pripreme.
Uzmite posudu koja odgovara količini i u nju sipajte 300 g šećera. Zagrijte šećer na umjerenoj temperaturi dok se ne pretvori u karamel.
Važno je izbjeći miješanje šećera u ovom periodu. Umjesto toga, povremeno protresite tiganj kako biste spriječili stvaranje grudvica.
Kada se šećer potpuno otopi, dodajte margarin. Da biste ubrzali proces topljenja, pazite da je margarin narezan na male komadiće. Smjesu počnite miješati tek nakon što se margarin potpuno otopi.
Kada se margarin počne topiti, uzmite 300 g šećera i umutite zajedno sa jajima dok smjesa ne postane homogena. Istovremeno, uz stalno miješanje, ovu smjesu postepeno sjediniti sa karameliziranom masom.
Kada smjesa koja se sastoji od jaja počne da se zgrušava, dodajte malo sitno isječenih oraha i pirjajte sadržaj 5 do 10 minuta.
Kada lemilica klizi po površini posude i ostavi otisak, to znači da je masa pripremljena.
Uzmite ohlađen fil i obilno ga rasporedite na veću polovinu lista oblatne. Nakon toga, uzmite još jedan list oblatne i stavite je na pleh prekriven filom, tako da ga potpuno prekrijete.
Za bolje učvršćivanje oblande i fila, preporučljivo je preko oblande staviti gornji sloj najkvalitetnijeg papira iz knjige. Ovo će osigurati dobro prianjanje između oblande i fila.

Preporučujemo