Bakin mudri savjeti koji su me pratili kroz bračne izazove i odgajanje djece:

Baka je uvijek govorila da je važno očuvati harmoniju u obitelji.
Zato je naglašavala da se s mužem ne bi trebalo svađati pred djecom. To samo smanjuje međusobno poštovanje i autoritet, što može dovesti do neposluha kod djece.

Umjesto naredbi, baka je govorila da muškarci češće reagiraju na pozitivan pristup. Poticajem i razgovorom, može se postići više nego strogim naredbama.

Baka je također isticala važnost oprosta i komunikacije. U obitelji treba biti spremnost na praštanje i otvorenost za razgovor kako bi se izbjegli konflikti.

Čišćenje u lošem raspoloženju, rekla je baka, samo dodaje kaos. Važno je riješiti svoje unutarnje probleme prije nego što se uhvatimo poslova.

Budući da je obrazovanje ključno, baka je poticala na stalno učenje. Samo obrazovana majka može pružiti pravu podršku i odgojiti pametnu djecu.

Baka je također upozoravala na opasnost od ljubomore, koja može uništiti obitelj. Uzajamno poštovanje i ljubav ključni su za održavanje zdravih odnosa.

Nije zaboravila ni na važnost hrane i dekoracije. Uvijek je isticala da je ljubav i briga o hrani znak poštovanja prema partneru.

Ukupno gledajući, poštovanje je bila ključna riječ. Baka je tvrdila da gdje ima poštovanja, tu će biti i ljubavi koja traje.

Preporučujemo