Doktor Emir Solaković, poznat po svojoj iskrenosti, nudi jasne i oštre savete o zdravlju, posebno kad je reč o ishrani. Evo nekih od njegovih preporuka za idealan doručak:

  1. Šolja čaja ujutru: Popijte čaj čim ustanete kako biste isprali toksine koji se skupljaju tokom noći.
  2. Jaja: Za žene, preporučuje se kajgana od 3 belanca i jednog celog jajeta (10 grama proteina), dok je za muškarce idealno konzumirati kajganu od 5 belanaca i jedno celo jaje. Masnoće su bitne za organizam, pa se preporučuje dodavanje malo maslinovog ulja.
  3. Zob s tamnom čokoladom i suvim šljivama: Skuvajte zob i dodajte nekoliko kockica tamne čokolade, uz dodatak suvih šljiva. Ovaj doručak pruža organizmu šećer potreban za hranjenje mozga.
  4. Crna kafa bez šećera: Nakon doručka, preporučuje se popiti crnu kafu bez šećera kako bi došlo do pražnjenja creva.

Doktor Solaković naglašava važnost izbegavanja belog hleba, pahuljica i prekomernog unosa šećera. Preporučuje konzumaciju zdravih masti, poput maslinovog ulja, i ističe važnost crnog hleba bez dodataka.

Doktor Solaković naglašava da nikad nije video debelog čoveka koji redovno doručkuje. On ističe važnost redovnog unosa zdrave hrane i izbegavanje praznih kalorija, poput belog hleba. Preporučuje se konzumiranje crnog hleba sa semenkama, ali u umerenim količinama.”Umesto toga, kuvana zob ili ovas, bez dodataka, predstavljaju odličan izbor. Nakon doručka, preporučuje se crna kafa bez šećera, što pomaže pražnjenju creva.On tvrdi da nikada nije video debelog čoveka koji redovno doručkuje. Prema njegovom mišljenju, preskakanje doručka, nedostatak fizičke aktivnosti i obilni kasni obroci doprinose gojaznosti, a on opisuje ljude koji jedu obilno kao da “ubacuju u pećinu, a ne u usta.”

Preporučujemo