Na tržištu je obilje proizvoda za njegu kože, ali većina ih sadrži štetne kemikalije koje mogu nanijeti više štete nego koristi. Srećom, postoje efikasni prirodni lijekovi koji mogu hidratizirati vašu kožu i ostaviti je sjajnom. Evo nekoliko takvih recepata:

Krompir i krastavac: U blenderu izmiksajte krompir i polovinu krastavca dok ne dobijete glatku smjesu. Nježno nanesite na lice kružnim pokretima i ostavite da djeluje 25 minuta. Isperite toplom vodom.

Krompir i limun: U blenderu pomiješajte krompir i polovinu limuna dok ne dobijete homogenu teksturu. Nanesite na lice kružnim pokretima i ostavite da djeluje 20 minuta. Isperite vodom.

Kokosovo ulje: Zagrijte kokosovo ulje i namočite vatu u njega. Nježno nanesite na kožu i masirajte zahvaćeno područje oko 2 minute. Ostavite nekoliko minuta, a zatim obrišite lice ostatkom pamuka. Ponovite postupak 2 puta dnevno.

Jabukovo sirće: Pomiješajte jabukovo sirće sa vodom i namočite vatu u tu smjesu. Nanesite na lice i ostavite preko noći. Ujutro isperite lice toplom vodom.

Zeleni čaj: Ostavite vrećicu zelenog čaja nekoliko minuta u toploj vodi. Dodajte malo meda i limunovog soka. Tapkajte pamučni jastučić na lice i ostavite da odstoji nekoliko minuta.

Limun: Prerežite limun na pola i kružnim pokretima nanesite direktno na lice. Radite to 5 minuta, a zatim isperite lice hladnom vodom.

Ovi prirodni sastojci mogu poboljšati izgled i stanje vaše kože bez upotrebe štetnih hemikalija.

 

 

Preporučujemo