Evo kako spriječiti zamrzavanje kofera i energično ga očistiti ujutro.
Uz nekoliko savjeta koje smo vam donijeli, ujutro možete otići na posao a da se ne smrznete dok grebete staklo svog ljubimca i psujete zimu i led.
2. Pomiješajte alkohol i vodu u omjeru 2:1 i sipajte u bocu sa raspršivačem. Prskajte prozore noću kada na njima nema leda. Ova tečnost će odmah ukloniti led sa čaše i možete je koristiti za čišćenje čaše ujutro kada je malo smrznuta. Možete poprskati unutrašnjost vašeg prtljaga kako biste spriječili zamagljivanje.

3. Obavezno dodajte 5 kašika alkohola u tečnost za brisače da biste izbegli smrzavanje i stvaranje ružnih linija kada je prskate po staklima automobila. Koristite kao i obično, samo dodajte alkohol da spriječite stvaranje leda na vjetrobranskom staklu.
U ovom slučaju će vam dobro doći i staro ćebe ili karton koji možete noću staviti na vrh kofera i tako potpuno prekriti staklo. Obavezno pritisnite kraj ćebeta ili kartona na vrata kako biste ga držali na mjestu. Ujutro, jednostavno pomerite poklopac da prekrije ostatak prozora automobila.

Preporučujemo