Potrebna mi je tvoja pomoc.
2 veća lista vafla
Jedan komad Raffaello napolitanki.
Za osvjetljavanje prostora:
Merenje šećera je 300 grama.
200 mililitara vode
125 grama putera ili margarina
Veličina porcije bijele čokolade težine 100 grama.
Količina od 200 grama mlijeka u prahu.
Količina kokosa od 150 grama.
Za stvaranje bogatog, baršunastog centra:
300 grama šećera
200 mililitara vode
125 grama putera ili margarina
Količina od 100 grama crne čokolade.
Količina od 200 grama mlijeka u prahu.
Potrebna količina mljevenog keksa, u rasponu od 350 do 400 g, ovisi o specifičnoj vrsti keksa koji se koristi.

Priprema:
Da biste napravili sočan fil za Raffaello oblatnu, pomiješajte 300 g šećera i 2 dcl vode u posudi. Ostavite da ključa oko 3-4 minuta. Zatim u smjesu dodajte puter i bijelu čokoladu, pazeći da se potpuno otopi. Kada ugasite vatru, dodajte mlijeko u prahu i snažno umutite smjesu mikserom da uklonite grudvice. Na kraju dodajte kokos i sve izmiksajte blenderom.
Zagrejanu smesu rasporedite na pleh Raffaello vafla, popunite udubljenja i zagladite fil. Stavite običan list vafla na vrh i okrenite ga, pazeći da gornji sloj bude Raffaello oblatni list.
Pripremite tamni fil. U posudu stavite 300 grama šećera i 2 dcl vode, prokuvajte i kuvajte 3-4 minuta. Dodajte puter i crnu čokoladu i otopite. Sklonite sa vatre i dodajte mleko u prahu, dobro izmiksajte mikserom dok ne bude grudvica. Dodajte izmrvljeni keks i dobro izmiksajte mikserom. (Količina keksa zavisi od vrste keksa)
Toplu supstancu stavite na Raphael oblatnu, popunite udubljenja i zagladite ih. Na vrh stavite još jedan komad obične oblatne, sa rebrastim delom okrenutim prema filu.
Napunite utezima i ohladite, a zatim isecite na trake.

Preporučujemo