Uncategorized

EVO KAKO DA OTJERATE GOLUBOVE OD VAŠE KUĆE ZAUVIJEK: Samo ovo vam je potrebno!

Danas u nastavku ovog članka pišemo o jednoj jako zanimljivoj temi koja će verujemo da svima pomogne, svima koji imaju problema upravo sa ovim životinjama. Ako ste od onih koji ne žele da im golubovi zauzmu balkon i pretvore ga u svoj dom imamo nekoliko efikasnih metoda za odvraćanje golubova jednom za svagde. Aluminijumska folija, svi oni koji su probali tri sa njom tvrde da golubovi višenikada nisu dolazili na njihovu terasu. Poenta je da se terasa što više ukrasi folijom, golubovi neće imati hrabrosti da priđu vašom balkonu. Također, možete da se poslužit i dodatnim trikovima kao što su ovi:

Šareni elemnti, iznad balkona stavite konopac i vežite trake od obojenih materijala ili folije, podstaknute vetrom će odvratiti golubove, a isti efekat možete da postignete i plastičnim kesama, plastičnim bocama, velikim balonima, CD-ovima ili vetrnjačama. Gel ili svetleće trake.: Trake ultraljubičaste boje reflektujuće svetlosti i hologramske trake dostupne su a tržištu, a postoje i gelovi, a najvažnije je da će ove boje golubovi videti kao vatru na balkonu i nee sleteti.

Traka sa šiljccima, izaberite traku sa plastičnim, tupim šiljcima, jer metal može da povredi ptice, a umesto trake, možete koristiti i metalne spirale ili pokretne šipke. Montirajte ih na ogradu i prozorksku dasku, a ptice neće moći udobno da sede. Ribolovačka mreža, pričvrstite mrežu na ograu i povucite je tako da ptive ne mgu doći na balkon ili na prozor. Pišite nam vaša mišljenja?