Petra Divac, kći legendarnog košarkaša Vlade Divca, otvoreno je progovorila o trenutku kada je saznala da je usvojena, te o izazovima s kojima se suočavala tijekom odrastanja. Petra smatra da je hrabra što je javno podijelila svoju priču o usvajanju, temi koja se rijetko spominje u Srbiji, a nosi sa sobom stigmu i negativne konotacije."ZEZALI SU ME DA SAM CRNA OVCA U PORODICI JER SAM USVOJENA" Ćerka Vlade Divca PONIŽAVANA u školi, ovo joj je rekla majka

Saznala je da je usvojena s tri ili četiri godine, kada je primijetila neobičan događaj u parku. Njeno saznanje došlo je kroz prirodno dječje pitanje nakon što je vidjela ženu koja je dojila dijete. Njena majka joj je tada objasnila da je usvojena i pružila joj razumijevanje o tome što to znači.U tinejdžerskim godinama, Petra je prošla kroz period postavljanja mnogo pitanja o svojoj usvojenosti, a etiketa usvojenog djeteta često ju je pratila. Unatoč tome, želi podići svijest i educirati ljude o tome da je usvojenje normalan čin te da se ona osjeća potpuno normalno. Priznaje da je zbog svojih vršnjaka često plakala tijekom puberteta, no podrška obitelji bila joj je ključna u tim trenucima.

Petra ističe da se često postavljaju pitanja o usvajanju upravo zbog njezine poznate obitelji, no želi educirati ljude o tome. Kroz projekt “Usvojeni za usvojene” želi pomoći usvojenoj djeci da se ne suočavaju s istim izazovima koje je ona doživjela. Petra naglašava važnost ljubavi i podrške u obitelji, bez obzira na biološko ili usvojeno podrijetlo.

Petra Divac iznosi da je oduvijek osjećala ljubav i podršku u obitelji, te da razlika između nje i njezine braće nikada nije bila prisutna. Bez obzira na biološko ili usvojeno podrijetlo, Petra naglašava da ljubav i povjerenje moraju biti prisutni u obitelji. Otkriva da bi, kad dođe vrijeme, rado usvojila dijete, temeljem pozitivnog iskustva koje je sama imala.Njezin projekt “Usvojeni za usvojene” ima cilj potaknuti razgovor o usvajanju i pružiti podršku djeci koja su usvojena, kako bi se osjećala prihvaćeno i razumijevano u društvu.

Preporučujemo