Šesnaestogodišnja Izabela Kejt Konoli Velok iz Lankašira u Velikoj Britaniji preminula je nakon što joj je lekar, nekoliko dana pre smrti, dijagnostikovao glavobolje kao simptom prehlade.Tinejdžerka se obratila svom lekaru opšte prakse 28. marta ove godine, izražavajući jaku glavobolju. Lekar je primetio samo povećane otkucaje srca, dostižući 139 otkucaja u minutu. Iako su svi drugi parametri bili u granicama normalnog, dijagnostikovao je verovatnu prehladu.

Samo tri dana kasnije, Izabela se srušila u Hitnoj pomoći i preminula nekoliko sati nakon toga. Neposredno pre smrti, tinejdžerka je ponovno posetila svog lekara opšte prakse, prijavivši poboljšanje glavobolje. Međutim, u roku od pet sati od pregleda, njen se status ozbiljno pogoršao, te ju je majka Džeraldin odvela u bolnicu.Nekoliko nedelja pre tragičnog događaja, roditelji su dobili obaveštenje da jedan učenik u školi boluje od meningitisa. Za razliku od tog učenika, Izabelin slučaj nije pokazivao klasične simptome bolesti. Mrtvozornik je istakao da niko nije mogao pretpostaviti da će se nešto ovakvo desiti s obzirom na njeno stanje nekoliko dana pre smrti.

Izabela je opisana kao ljubazna i nežna osoba koja će nedostajati svojim nastavnicima, kolegama, roditeljima, sestri, baki, tetkama, ujacima, rođacima i prijateljima.Nekoliko nedelja pre Izabeline smrti, roditelji su obavešteni da jedan od učenika u njenoj školi ima meningitis. Iako je Izabela pokazivala poboljšanje, njen slučaj bio je fatalan. Nisu se javljali tipični simptomi meningitisa poput osetljivosti na svetlost ili osipa.Mrtvozornik je izjavio da niko nije mogao pretpostaviti da će doći do ovakvog ishoda, s obzirom na kliničku sliku od pre nekoliko dana.Izabela je bila voljena od strane svojih nastavnika i vršnjaka, opisana kao ljubazna i nežna duša. Njena iznenadna smrt ostavlja prazninu u srcima njenih roditelja, sestre, bake, tetki, ujaka, rođaka i prijatelja.

Preporučujemo