Pijte čaj tri puta dnevno
Um postaje preopterećen, što uzrokuje drhtanje, lupanje srca, vrtoglavicu, znojenje i kratak dah. Strah od poniženja, sramote, smrti ili bilo kojeg drugog negativnog događaja koji izgleda izvan vaše kontrole može iscrpiti vašu energiju i oslabiti vas.
Postajete toliko nesigurni da ponavljate određene radnje iznova i iznova, kao što je provjeravanje da li su vrata zaključana, da li ima curenja plina ili da li su svjetla ugašena.
Depresija, negativnost i strah postaju dominantne emocije. Više niste u mogućnosti normalno funkcionirati na poslu i kod kuće.

Misleći da nema izlaza iz ovog začaranog kruga. Međutim, postoje neke biljke koje vam mogu pomoći. Najbolji biljni izbor za borbu protiv anksioznosti i stresa je korijen sladića (latinski: Glycyrrhiza glabra).
Ova biljka ima visoku ljekovitu vrijednost i može liječiti mnoge bolesti. Sadrži spoj vezan za kortizol, koji pomaže tijelu da se lakše nosi sa anksioznošću i stresom.
Osim toga, pomaže u normalizaciji funkcije nadbubrežne žlijezde, smiruje um i potiče racionalno razmišljanje.
recept:
Odrežite komadić korijena sladića i stavite ga u posudu s vrućom vodom. Kuvajte pola minuta i sklonite sa šporeta. Nakon dvadeset minuta čaj procijedite i dodajte kašičicu meda ili agavinog sirupa. Pijte čaj tri puta dnevno.

Preporučujemo