Med sadrži vitamine, minerale i aminokiseline neophodne za normalno funkcionisanje ljudskih ćelija. Kada ga uzmemo na prazan stomak, možemo da obezbedimo energiju koja nam je potrebna tokom dana. Međutim, skoro svi prave grešku, na šta je upozorio Pavle Anđelković iz Saveza pčelara Beograda.
“Med sadrži oko 20 vrsta aminokiselina i čak 48 vrsta vitamina. Najbolje ga je staviti u usta i otopiti, kako bi žlezde u ustima već počele da primaju ove sastojke. Kada je med tečan , njegova specifična težina je vrlo velika i odmah ga progutate i možete osjetiti želudac i teško ćete sići na prazan stomak”, rekao je on i objasnio da treba uzimati med u čvrstom stanju.

“Med u svom kristalizovanom obliku uzima se kao hrana, kao hleb za žvakanje. Ne možete ga odmah progutati, čvrst je i mora da stoji što duže u ustima. Kada ga otopite u ustima, neće biti problem. Ako nekome baš smeta med, možete ga i pustiti da ga rastopi u malo tople vode i popije. Na taj način stomak upija sve bitne sastojke”, rekao je Pavle Anđelković napominjući da je med dobar za Kako dobro je zdravlje.
“On ima sve elemente. Med ima sve što vam treba, a kada se doda nektar, možete preživjeti od njega. Moja porodica i ja smo oduvijek jeli med, imam dva sina i šestoro unučadi i imamo ga kod kuće. i zdrav je svuda. Takođe sprečava razne bolesti u telu, tako da ne morate da brinete o infekcijama ako koristite med”, rekao je.

Preporučujemo