U današnjem članku donosimo vam jednu vrlo zanimljivu priču koja ističe snagu ljubavi, koju ni najvještiji holivudski redatelj ne bi mogao ponovno stvoriti. Istinsko svjedočanstvo o tome je ljubavna priča Jelene iz Srbije i Mihaela iz Osijeka. Iako su različitog porijekla – on, Hrvat, a ona, Srpkinja – slučajno su se susreli i danas, nakon što su savladali mnoge izazove, imaju duboku i nepokolebljivu ljubav jedno prema drugome, uz snažan sustav podrške i voljenu obitelj.

Instagram profil Prijateljstvo BiH.SRB.HR.CG iznio je brojne priče o pojedincima, kako manje značajnim, tako i značajnim, koji potječu iz regiona koji se nekad nazivao Jugoslavija. Jelenina priča podsjeća na holivudski blockbuster: nakon što je jedva preživjela kompliciranu trudnoću s blizancima i otkrila da joj je partner bio nevjeran, odlučila je podnijeti zahtjev za razvod. Slično, Mihael se našao u toksičnoj emocionalnoj vezi koju je teško ostaviti iza sebe. Obje priče su pune intenzivne drame, ali na kraju svake postoji sretan kraj.

Jelena, koja je porijeklom iz Beograda, i Mihael, koji potječe iz Osijeka, slučajno su se susreli i krenuli na putovanje bez jasne destinacije. Jelena, koja je već bila razvedena, ima tri kćeri koje su joj bile primarni izvor snage. Jedva je preživjela rođenje blizanaca nakon četiri operacije i gubitka svih svojih organa, ali je više puta bila oživljavana dva dana i na kraju je preživjela. To teško iskustvo, zajedno s otkrićem nevjere njenog bivšeg muža, potaklo ju je da krene naprijed, svjesna da je preživjela s razlogom. Unatoč vanjskom osmijehu, borila se s unutarnjim nemirima.

Mihael se našao u dugoj vezi iz koje nije mogao izaći prije nego što je ostavila trajne posljedice na njegovo psihosocijalno blagostanje. Usred tih previranja, njih dvoje su se našli i odmah se povezali na dubokoj razini. Njihove emocije su prirodno tekle, te su krenuli na putovanje od 172 kilometra koje je dijelila samo jedna granica. To putovanje započelo je u vrijeme drastičnih mjera zbog pandemije, kada su putovanja bila dozvoljena samo iz posebnih razloga. Na pitanje graničara zašto putuju, Mihael je odgovorio pitanjem: “Ima li boljeg razloga od ljubavi?” I uz taj odgovor, bilo im je dopušteno nastaviti put bez daljnjih problema.

Jelenine riječi, objavljene na stranici Prijateljstvo BiH.SRB.HR.CG, izazivaju mješavinu emocija zbog prirode područja na kojem žive, koje je prošlo kroz rat. U početku nije bila sigurna što očekivati s obzirom na potencijalne podjele koje stvaraju nacionalnost; međutim, obitelj, prijatelji i okolina njenog partnera omogućili su joj bolje razumijevanje. Jeleninu i njenu djecu dočekali su raširenih ruku, a zauzvrat su bili prihvaćeni i voljeni. Nedavno su Jelena i njen partner postali zaručnici, unatoč izazovima s kojima se suočavaju poput udaljenosti, granica i Jelenine nesposobnosti da zatrudni. Ipak, njih petoro čine obitelj, povezanu ljubavlju i posvećenu ostvarenju svojih snova i ciljeva. Ova objava, podijeljena prošle godine, i dalje kruži društvenim mrežama kao dokaz snage prave, nepokolebljive ljubavi.

Preporučujemo