Ernst Gunther je njemačko-američki kralj sirove hrane i autor knjige “Život bez bolesti”, koja sadrži mnoge prirodne recepte za liječenje artritisa, gihta i išijasa. Bolne recepte, reumatizam i druga upalna stanja zglobova i kostiju, prstiju, kukova, peta i koljena.
Lijekovi o kojima se govori u ovom članku uključuju masti koje se nanose na bolno područje, direktno tamo gdje je bol najveća. (nastavak u nastavku)
Sve što vam je potrebno za ovaj recept, tj. Za začin se koriste krompir, crveni luk i laneno seme.

U 2,3 dl vode dodajte kašiku lanenih sjemenki i kuhajte vodu sa lanom oko 10 minuta dok sjemenke ne postanu škrob. Operite i narendajte nekoliko krompira sa ljuskom, a zatim naribajte srednje krajeve krompira. Crveni luk, kada se voda sa lanenim sjemenkama ohladi, dodajte krompir i luk, sve dobro promiješajte, iscijedite i uklonite ostatak tečnosti.
Ako imate bolove u prstima na rukama ili nogama ili imate problema sa petama, stavite smjesu u neke stare rukavice ili čarape i stavite ih na ruke ili stopala i preko njih stavite najlonsku vrećicu kako tečnost ne bi curila. (nastavak u nastavku)
Međutim, ako se radi o drugim dijelovima tijela kao što su leđa, kičma, rebra, kukovi, koljena. Naš prijedlog je da smjesu prvo stavite na čistu gazu, pa gazu stavite na bolno mjesto, a zatim zamotate zavojem, ali ne previše čvrsto, kako se gaza ne bi pomicala i mrljala krv. Nastavljena je normalna cirkulacija.
Tokom večernjeg odmora, oblog staviti na bolno mjesto, ujutro skinuti oblog, baciti smjesu i oprati dio tijela toplom vodom.

Preporučujemo