Možete koristiti jedno od najzdravijih ulja – kokosovo ulje – za borbu protiv karijesa. Zdravlje vaših zuba je veoma važno jer ako zubi nisu zdravi, nije zdravo ni celo telo.
Naravno, svi želimo da imamo najlepše moguće zube. Međutim, zbog toga smo često skloni vjerovati reklamama i kupiti razne kemijske proizvode koji su vrlo štetni po naše zdravlje. Na primjer, mnogi ljudi koriste olovke za izbjeljivanje zuba i vodice za ispiranje usta koje su bogate štetnim tvarima.
Možete koristiti jedno od najzdravijih ulja – kokosovo ulje – za borbu protiv karijesa. Ne sadrži kalorije i ima antibakterijska i antikancerogena svojstva, pa se preporučuje za liječenje mnogih bolesti.
Osim toga, to je prirodan i zdrav način za izbjeljivanje zuba. Pomoći će vam da eliminišete i spriječite karijes.
Potrebno je samo uzeti dvije kašike ovog ulja i držati ga u ustima dok ne dođe do svih dijelova i zuba.
Mućkajte nekoliko minuta, ispljunite i isperite. Nakon nekoliko aplikacija primijetit ćete značajna poboljšanja.
Osim toga, da biste što duže održali zdravlje zuba, morate jesti dosta hrane bogate vitaminima i vlaknima poput voća, orašastih plodova i povrća.
Najbolje su jabuke, banane, prokulice i grašak.
Jedite integralne žitarice. Sadrže velike količine vitamina B i gvožđa. Osim toga, cjelovite žitarice sadrže magnezijum, mineral koji pomaže u apsorpciji kalcija i jačanju zuba.
Ako želite da unosite više vitamina D iz obroka, jedite više morskih plodova.
karijes
soda
Nanesite malo paste za zube na četkicu i umočite je u sodu bikarbonu. Perite zube polako i temeljno najmanje dva minuta, a zatim isperite vodom. Nakon toga operite zube samo pastom za zube. Ponovite ovaj proces dva puta mjesečno.
soda
jagoda
Jagode su voće koje se vekovima koristi za negu i izbeljivanje zuba. Sadrže AHA, koji su prirodni izbjeljivači zuba. Zgnječite jagode viljuškom, a zatim ih nanesite na četkicu za zube i njome operite zube. Nakon toga ih operite pastom.

banana
Upotrebite unutrašnjost kore banane da masirajte zube i desni najmanje dvije minute, a zatim koru koristite za pranje zuba. Primetićete neverovatne rezultate za kratko vreme. Sastojci u kori mogu ukloniti mrlje sa zuba uzrokovane hranom i pićem.
Budite oprezni sa bakinim receptima
Postoje mnoge tehnike izbjeljivanja zuba koje mogu oštetiti zubnu caklinu i uzrokovati više štete nego koristi, pa ih ne biste trebali koristiti prečesto. Uvijek budite oprezni i dobro informirani prije korištenja ovog ili sličnih bakinih domaćih recepata.

Probajte i ovu mješavinu
Za pripremu će vam trebati:
1/4 kašičice kokosovog ulja
1/4 k. kašika kurkume u prahu
1/4 k. kašika morske soli
pripremiti:
Mešajte sastojke dok se ne formira homogena smesa, a zatim nanesite na četkicu i dobro očistite zube.
Nemojte žuriti da isperete usta. Sačekajte 2-3 minute da smjesa počne djelovati. Zatim operite zube uobičajenom pastom za zube.
Osim svojih terapeutskih svojstava, ova mješavina će odlično djelovati na cjelokupno stanje vaših zuba, izbjeljivati ​​ih i jačati.

Preporučujemo