U današnjem svetu tehnologije i modernog načina života često posežemo za proizvodima koji su daleko od prirodnih i obiluju nezdravim hemijskim sastojcima.

Ova navika se ne izbegava ni kada je u pitanju osvežavanje i miris u našim domovima.

Međutim, rešenje za prijatan miris u kući ne mora biti skupi hemijski osveživač vazduha.

Portal misconsejosdejardineria predstavio je ideju kako osvežiti dom na prirodan način, koristeći jednostavne i pristupačne sastojke.

Umesto kupovnih osveživača zraka, možemo koristiti metode koje su nežnije prema okolini, a podjednako efikasne.

Oslanjajući se na moć eteričnih ulja, možemo postići prirodan i prijatan miris u svojim prostorijama. Tek nekoliko kapi eteričnog ulja po komadiću pamučnog štapića može stvoriti divnu atmosferu u domu, a izbor ulja zavisi samo od naših ličnih preferencija.

Za pravljenje savršenog osveživača zraka za dom, potrebno je samo nekoliko sastojaka koje već imamo kod kuće: staklena posuda, krupna so, alkohol, omekšivač, i šaka karanfilića. Ova jednostavna mešavina oslobađa prijatan miris i može se lako prilagoditi ličnim preferencijama.

Još jedna opcija je kombinacija sirćeta i karanfilića, koja osim što osvežava prostor, deluje i kao efikasan repelent protiv insekata.

Osim toga, postoji i recept za prirodan osveživač zraka koji se može koristiti kao sredstvo protiv insekata, a sastoji se od vode, karanfilića, alkoholnog sirćeta i omekšivača. Ova jednostavna mešavina jeftina je i efikasna opcija za osvežavanje celog doma.

Na kraju krajeva, ovakvi prirodni osveživači ne samo da pružaju prijatan miris, već su i ekološki prihvatljivi, štedeći novac i smanjujući izlaganje štetnim hemikalijama.

Preporučujemo