medicinski lijek ne mora biti gorka i ružna. Medena bundeva je veoma ukusan proizvod koji leči celo telo, obnavlja rad creva, pomaže u lečenju anemije, kardiovaskularnih bolesti, edema, gojaznosti. Lako se apsorbira u tijelu i važna je hrana za bebe. Ovaj med možete koristiti i kao dodatak jelima.
Kao što znate, med je jedan od najmoćnijih imunoloških stimulansa koji se bori protiv svih vrsta virusa i bakterija, a preporučuje se i za liječenje gastrointestinalnih poremećaja.
Ako bundevu pomešate sa medom, dobićete preparat koji ima pravo lekovito dejstvo na organizam. Stoga se blagotvorna svojstva bundeve plus meda mogu koristiti u borbi protiv bubrežnih i žučnih kamenaca.
Kako napraviti med od bundeve
Uzmite veliku bundevu tešku oko 9 kg, ogulite je i sameljite u mlinu zajedno sa jezgrom i sjemenkama. U dobijenu kašu dodajte 5 kg meda i promiješajte. Ostavite da odstoji na tamnom mestu 10 dana uz redovno mešanje. Jedanaestog dana procijedite tečnost kroz gazu i bacite pulpu. Pijte po 50 ml soka 3 puta dnevno, 30 minuta pre jela.
Ovaj lijek se koristi za obnavljanje jetre nakon teške bolesti ili nakon upotrebe jakih lijekova.
Još jedan način za pravljenje meda
Uzmite bundevu srednje veličine. Odrežite vrh tako da možete doći do sredine bundeve. Uklonite sjemenke iz njega. Sipajte bagremov med u bundevu i pokrijte bundevu vrhom.
Ostavite na sobnoj temperaturi u mraku 10 dana. Tretman počnite 11. dana, uzimajte svaki put po 1 supenu kašiku, 3 puta dnevno, pola sata pre jela. Konzumirajte med od bundeve 20 dana.
Kako bi se obnovila crijevna funkcija i eliminirali toksini iz organizma, ovaj med se može koristiti kao dodatak prehrani. Bundeva u kombinaciji s medom može vam pomoći da se nosite s nesanicom i povećanim mentalnim stresom.
Medicina ne mora biti gorka i ružna. Medena bundeva je veoma ukusan i hranljiv proizvod. Bundeva se takođe koristi za lečenje anemije, kardiovaskularnih bolesti, edema i gojaznosti. Lako se apsorbira u tijelu i važna je hrana za bebe.

Preporučujemo