Ne čudi kada internetom počnu da se šire potpuno besmisleni trendovi, a jedan od njih je i recept za sir koji prelazi i kilogram litre mlijeka.
Puding od sira?
Ovaj “sir” se priprema tako što se u tiganju zagreje jedan litar mleka iz četiri pakovanja. Uh, da, ne možete baciti pakovanje od četiri, to postaje ono što se zove kalup za sir. Vratimo se na bokal za mleko. Dok se zagreva, u slano mleko dodate šolju kukuruznog škroba i to je konzistencija, inače je to glavni sastojak pudinga u kesici.
Sada dodajte trougao topljenog sira i komadić rendanog masnog sira (kao što je Gauda) i sve izmiksajte ručnim mikserom. Smjesu sipajte u prazno pakovanje od četiri (!) i ostavite nekoliko sati da se ohladi i stegne. Dakle, to je upotreba jedne litre mlijeka za pravljenje jednog kilograma domaćeg sira.
Komentari ubijeni

“Pokušajte sve baciti, ali sažalite se za te litre mlijeka. Grudvice su kao puding i odvratnog su okusa. Moj savjet – nemojte to raditi.”
“Cijeli život sam gajio krave, uvijek sam pravio sir i ako u mlijeko ne dodate gustin i nekakvo čudo, od litre sira ne možete dobiti kilogram sira. najmanje osam litara mlijeka za proizvodnju sira, a također i manje od kilograma.”
“Ne vidi sir. Danas se sve može naći na internetu. Kako kažu: svaka roba ima svog kupca. Ova mješavina je i sir za nekoga.”
„Nikad u životu nisam video ništa plastičnije“, „Ne može se nazvati sirom.“ Neki od komentara bili su „Izvini“ i „Gluposti“.
Evo i videa za one koji su dovoljno hrabri da ga pogledaju. Nemojte pokušavati ovo kod kuće.

Preporučujemo