Ovo je jedan fantastičan trik protiv zamagljivanja stakala vašeg automobila, i to čak i kad pada kiša. Taj trik uključuje jedan sasvim običan sastojak – krompir. Na jednom YouTube videu s jednostavnog i brzog kanala, možete vidjeti kolika je razlika kada premažete svoje staklo sirovim krompirom i kada to ne učinite, pogotovo za vrijeme kiše.

Ako ne želite trošiti novac na skupe proizvode, samo uzmite krompir iz kuhinje. Posebno za kišnih dana, ovaj trik će biti neprocjenjiv!

Evo kako ga koristiti: jednostavno pripremite jedan sirovi krompir i prerežite ga na pola. Zatim, s izrezanom stranom, protrljajte vjetrobran, bočna stakla i retrovizore. Kiša će tako teći preko njih bez stvaranja efekta zamagljivanja. Unutrašnjost stakla možete istrljati narezanim krompirom, a zatim ga samo ispolirati suhom krpom od mikrovlakana. Sigurno ćete primijetiti razliku.

Možete pogledati video na kraju članka koji vas možda dodatno uvjeri da isprobate ovaj trik.

Ali to nije sve što možete učiniti s krompirom – možete ga koristiti i protiv temperature i pigmentnih mrlja! Krompir je česta namirnica u Slovačkoj i koristi se na razne načine. Mnogi od nas ga vole u svojim jelima, ali malo tko zna da se može koristiti i izvan kuhinje.

Na primjer, kada su u pitanju problemi s kožom, često posežemo za kozmetičkim proizvodima, zaboravljajući da su nekad najučinkovitiji proizvodi za ljepotu i liječenje upravo oni koje već imamo kod kuće. Koža je najveći organ našeg tijela i podložna je mnogim oštećenjima, kao što su ožiljci, tamne mrlje, podočnjaci ili osip.

Jedan takav prirodni tretman za kožu uključuje korištenje običnog krompira. Ako isprobate ovaj trik sedam dana za redom, mogli biste primijetiti zapanjujuće promjene: koža će blistati, podočnjaci i mrlje će nestati, a koža će postati mekša i bore zaglađenije.

Za ovaj tretman trebat će vam samo krompir, nož, mala činija, mikser ili rende te pamučni štapić za skidanje šminke.

Kako to napraviti:

Operite krompir – nije potrebno previše, jer voda ispire korisne tvari iz krompira.
Ogulite krompir, ali ga nemojte prati.
Narežite krompir na kriške debljine od otprilike 1-1,3 cm.
Kožu očistite kao i obično – sapunom, vodom ili losionom.
Uzmite jednu krišku krompira i nježno masirajte kožu lica kružnim pokretima.
Ovaj jednostavan trik može donijeti iznenađujuće dobre rezultate za vašu kožu!

Preporučujemo