Savjeti za ublažavanje nadutosti su uvijek dobrodošli, a peršun se često koristi kao prirodni diuretik koji može pomoći u smanjenju zadržavanja vode u tijelu. Evo recepta za čaj od peršuna koji može biti koristan:

Sastojci:

1 litra vode
5 kašika svježeg peršuna (iseckanog)

Uputstvo:

Prokuvajte vodu.
Dodajte svježi peršun u vrelu vodu.
Ostavite da odstoji oko 20 minuta.
Procedite čaj.
Peršunov čaj možete piti više puta dnevno, ali se preporučuje da ne preterujete. Kao i kod svake promjene u ishrani ili primjene biljnih preparata, uvijek je dobro konsultovati se sa ljekarom, posebno ako imate neka zdravstvena stanja ili uzimate lijekove koji bi mogli reagovati sa peršunom ili drugim biljkama.

BONUS PRIČA;

Vedrana Rudan, poznata spisateljica, nedavno je otkrila javnosti da se bori s rakom. U svom emotivnom tekstu pod nazivom “Rak i ja”, koji je objavila na svom blogu, opisuje svoj pristup ovoj životnoj situaciji.

U tekstu se otvoreno suočava s trenutkom kada je dobila dijagnozu, ističući kako je njezina reakcija bila drugačija od onoga što je očekivala. Iako je zamislila da će biti preplavljena emocijama, kaže da je zapravo osjetila smijeh i lakoću. Iznenađena je brigom i podrškom koju je dobila od svojih prijatelja te se osvrće na svoje bogato prijateljstvo s njima.

Beograd, 21.04.2023. Snaga zene, Vedrana Rudan, Metropol, panel, lepota zene, Ringier Foto Snezana Krstic

Rudan također dijeli svoje planove za budućnost, uključujući namjeru da napiše knjigu o svojoj borbi s rakom te prekida s pisanjem bloga kako bi se mogla posvetiti liječenju. Izražava zahvalnost liječnicima koji su joj pružili podršku i skrb te ističe važnost prijateljstva i zajedništva u teškim životnim situacijama.

Ovim iskrenim i hrabrim tekstom Vedrana Rudan otvara dijalog o bolesti, prihvaćanju izazova i značaju podrške u teškim vremenima. Njezina otvorenost može inspirirati mnoge koji se suočavaju s sličnim izazovima, pružajući im nadu i ohrabrenje.

 

Preporučujemo