Sastojci:
Recept zahteva tri lista većih oblanda i mešavinu od 400 g kisele pavlake i 400 g majoneza. Za jelo je potrebno i 300 g malog sira, 100 g šunke i 100 g čajne kobasice. Dodatno je potrebno 250 g kuvane šargarepe i 150 g sira za kompletan recept.

Priprema:
Počnite tako što ćete dva veća lista vafla prepoloviti kako biste stvorili četiri manja lista. Uzmite tri manja izrezana lista i umotajte ih u vlažnu krpu kako bi bili savitljiviji. Uzmite preostali veliki, neizrezani list i također ga umotajte u vlažnu krpu. Za fil sakupite male porcije sira, pavlake i 300 grama majoneza. Mešajte sastojke dok ne formiraju glatku i gustu smesu. Ravnomerno rasporedite fil na svaki od tri manja, omekšala lista vafla.
Uzmite listove šunke i stavite ih na polovinu lista vafla, čvrsto ih urolajte. Zatim uzmite listove čaja i stavite ih na drugu polovinu lista, na isti način ih umotajte. Na kraju uzmite seckanu šargarepu i stavite je na treću polovinu pleha, čvrsto urolajte. Nadjev od sira ravnomjerno rasporedite po cijeloj površini lista oblande. Uzmite dva urolana lista i stavite ih na sredinu lista oblande, dodajući malo fila od sira. Na vrh stavite treću rolnu, formirajući trouglasti oblik. Na rolnice naneti ostatak fila od sira i preklopiti stranice lista oblande da se zaklopi fil. Ceo trougao premažite majonezom i pospite naribanim sirom.

Preporučujemo