Zašto se rukovati normalno, pozdravljati ili mahnuti nekome, kada ga jednostavno možete ošamariti? Nije vam jasno o čemu govorimo? Pročitajte u nastavku.

U jednom sibirskom gradu, muškarci pokazuju fizičku snagu šamaranjem. U gradiću Krasnojarsk je već desetljećima običaj da se ljudi na ulici pozdravljaju šamaranjem, posebno muškarci, jer to onda pokazuje “muškost” i “snagu”, a sve to se redovno dokumentuje na društvenim mrežama.

Jednom godišnje su oči svijeta uperene u ovu rusku provinciju jer se tamo održava Rusko državno prvenstvo u šamaranju.

Suština i pravila su veoma jednostavna – takmičarke (takmičarke) se izmjenjuju i stoje jedno naspram drugog i naizmjenično se šamaraju dok jedno ne padne ili jednostavno ne odustane. Bude naravno i diskvalifikacija ukoliko se udara šakom, a ne dlanom ili ako takmičar koriste obje ruke ili se pomjeri sa svom mjesta i dođe na “polovicu” protivnika.

Također, za razliku od sličnih sportova kao što su boks ili wrestling, takmičari ne smiju izbjegavati udarce, moraju osjetiti jačinu svakog pojedinog.

Isto tako nije dopušteno odbijati, odnosno blokirati šamare, dodirivati protivnikovu ruku ili se na bilo koji način braniti.

Pobjednik prvenstva dobija novčanu nagradu od 30.000 rubalja što je ekvivalentno 470 dolara.

Aktuelni pobjednik i branioc titule u ovom veoma zanimljivom sportu je Vasily Kamotsky koji je na proteklom prvenstvu nemilosrdno šamarao sve svoje protivnike koji su redom pred njima padali u nesvijest, muško ili žensko – nije bilo bitno.

Sam Vasily teži 160 kilograma i kada vas ošamari imate osjećaj kao da vas je lopatom neko odvalio.

Ovo je svakako jedan od najbrutalnijih i najekstremnijih sportova koji je veoma popularan u Rusiji i zemljama bivšem Sovjetskog Saveza.

Da li biste se vi usudili da uđete u duel sa ovim čovjekom i da li biste ga mogli pobijediti? Pišite nam u komentare.

Preporučujemo
Loading..