Stories Vijesti

Zoran Jakšić Amerika NA SLOBODI ?! Policajci su pronašli tunel ispod njegove ćelije! Saučesnici, POBEGLI IZ ZATVORA!!!

Odloženo je izricanje presude , jednom od vođa klana Amerika , našem državljaninu Zoranu Jakšiću. Njemu se ponovo sudi u Peruu , zbog sumnje da  je prošvercao 800 kilograma kokaina . Izricanje presude je odloženo jer su njegovi saučesnici pobegli iz kućnog pritvora. a zbog pandemije , suđenje Jakšiću se održava putem video-linka.Neverovatno zar ne !?

 

 

-Na prethodnom suđenju javni zužilac je naveo da je beg osumnjičnih za saradnju sa Jakšićem i još osam zatvorenika , samo način odugovlačenja procesa kako bi predmet ušao u zastaru ili kako bi osmnjičeni uspeli pobeći iz zatvorskih ćelija.

 

 

Međutim advokat optuženih je tražio da se zbog nedostatka dokaza usled bekstva suosumnjičenih , suđenje i izricanje presude odloži do daljnjeg. Ali sudija je naveo da za izricanje presude za ovih ossam optuženika , nije neophodno da i njihovi saučesnici budu prisutni. Te da se proces može nesmetano , bez problema nastaviti bez ikakvog odlaganja. Nakon toga je jedan od advokata napustio online saslušanje iz revolta , zbog čega je po principu automatizma za optužene zatražen i doveden novi advokat.

Da se podsetimo, Jakšić je za ovo krivično delo već bio osuđen na zatvor u periodu trajanja od 25 godina , međutim  ta presuda je proglašena nevažećom i zatraženo je novo suđenje i nova presuda koja bi bila pravosnažna. Prvobitna presuda je poništena jer je isti sudija sudjelovao i u istrazi i u suđenju , što je prema svim zakonima koji važe u pravu , zapravo protivzakonito. Na novom suđenju odbrana se suprotstavlja tužilaštvu , koje je traćenu kaznu za Jakšića smanjilo za tek dvije godine , odnosno presuda bi ovaj puta trebala glasiti 23 godine zatvora.

Ali epilog suđenja ćemo tek saznati. A oprez je pojačan , jer peruanska policija krajem prošle godine pored Jakšićeve ćelije pronašla tunel , koji je kralj incidenta kopao kao rutu za beg.