Zanimljivosti

Znate li šta će se desiti ako kopirate novčanicu od 50 eura? Iznenadit ćete se (Video)

“Pare nisu problem, para nema”-poznata je šala iz jedne humorističke emisije.

A tačno je tako, para nikad dovoljno, životni troškovi su poveliki, stalno rastu pa kad se još doda dodatno šta nam zatreba od odjeće ili obuće ili možda neki mali luksuz koji sebi želimo priuštiti e onda trebamo dodatno uštedjeti ili zaraditi.

Pa se često kaže ”e da ih režem nebi ih mogao narezati” A kako bi bilo kada bi se to moglo nekako reprodukovati, kada bi se razmnožavale?

A kako bi bilo kada bi mogli kopirati novac? E gdje bi tu bio kraj? Ali je naravno svima poznato da to ne ide i da je uopšte falsifikovanje kriminalno djelo. Ali ne govorimo o falsifikatu nego ovdje govorimo o običnoj kopiji koju može svako napraviti na svom kopir aparatu naravno, kopir aparatu u boji.

Vjerovatno je ta razmišljanja imao i ovaj mladić pa je odlučio svoj pokušaj snimati i podijeliti sa svima. Kao i ostali koji se bave ili sebe nazivaju Youtuberima, isprobao je šta se dešava kada se novčanica kopira pa je za eksperiment uzeo jednu novčanicu od 50Eura.
Nakon prvog kopiranja nastala kopija novčanice je bila prošarana bijelim crtama. Pomislio je to možda zbog je greške kopir aparata, zato je uradio još jednom kopiranje na isti način. Rezultat je bio isti-opet je kopija bila prošarana bijelim crtama.

Prije trećeg kopiranja odlučio je dio novčanice prekriti bijelom trakom i nastala kopija nije imala bijele crte ali je zato na papiru ostao trag od bijele trake. Problem je bio što je dio novčanice koji je prekriven, ostao kopiran i sa time. Možete pogledati video u kome je prikazano kako to sve izgleda:

Kakvo je vase mišljenje? Jeste li možda već I samio probali kopirati novčanicu? Evo sad znate kako će završiti pokušaji kopiranja.