Zanimljivosti

ZNATE LI ŠTA ĆE SE DESITI AKO DVA PUTA STISNETE DUGME ZA OTKLJUČAVANJE? Ključevi automobila imaju 1 caku, SKORO NIKO NE ZNA

Mi se u nastavku današnjeg članka malo posvećujemo zanimljivostima koji vam itekako mogu biti korisni kod vaših limenih ljubimaca. Zna se jako dobro da su na balkanskim ulicama auta stara po 20 i više godina i ovde dolaze auta sa svih strana Evrope koja se više nigde ne voze a ovde su pravi hit. Zato kada neko kaže da ima auto 2010 godine to poprilično zvuči novo a u stvari je auto koji je prešao preko pola miliona kilometara i koji je star preko 11 godina?!

Mi se danas bavimo sa jednim amlim trikom za kojeg jako malo ljudi zna a koji može da vam bude i više nego koristan. Ako imate auto na daljinski upravljač znate li šta će se desiti ako dva puta za redom pritisnete dugme za otključavanje auta? Verovali ili ne ako pritisnete dugme za otključavanje pa sačekate par sekundi i onda ga opet pritisnete omogućili ste na taj način da vam se automatski dignu i spuste prozori. D ali ste zanli zza ovaj podatak i ako jeste da li ste ga ikada iskušali?

Ovu funkciju svakako da imate uz uputstvo koje ste dobili uz vaš automobila a retko ko uopšte i pročita ovo uputstvo međutim jako je lepo da se zna i za ovu funkciju. Međutim ova opcija ne radi na svim modelima a vi se sigurno pitate pa na kojim to modelima ova funkcija uopšte radi.

U nastavku vam donosimo i spisak auuta odnosno modela gde ova fnkcija ima smisla i gde radi. Chrysler (Sebring/Town & Country) zatim Chevrolet (Corvette/Equinox) pa onda Audi (A1/A2/A3/A4/A5/A6/A7/A8). Ova funkcija isto radi na Alfa Romeo (159). Dostupna je i na modelu Honda (Accord/Accord Crosstour/Odyssey/Pilot/Ridgeline) kao i Fiat (Bravo) te BMW model 3.