Savjeti

Znate li ČEMU SLUŽI LADICA ispod rerne? NIKO je ne koristi na pravi način, OVO je njena prava NAMENA(FOTO)

Danas ćemo malo da se dotaknemo nekih elemenata u stanu koji se upotrebljavjau svaki dan, doduše na potpuno pogrešne načine.

Jedna od stvari koja se zloupotrijebi ili gotovo nikad ne koristi je mala ladica koja stoji u donjem desnom uglu, na svakoj mašini za pranje veša. Rijetko je kad je domaćica uopće otvori, jer za time nema potrebe, ali u tu ladicu znaju zapasti sitnice poput čarapa ili rupčića.

Isto tako, tu je i glavni filtar, koji s vremena na vrijeme treba očistiti. Ali, danas nećemo razgovarati o kupaonici, već se selimo u kuhinju, a govorimo o električnoj peći bez koje uopšte nema života. Potrebna je za svakodnevno korištenje, a bez nje nema života, zar ne? Danas je moderna tehnologija toliko napredna da imamo peći s pločama koje izgledaju potpuno futuristički.

Ali, bez obzira imate li novu ili staru peć, svaka u donjem dijelu ima jednu specifičnu ladicu. Znate li čemu zapravo služi? 99% domaćica to nikad ne otvori, ali oni koji je otvore drže unutra neke svoje tave, vrećice i ostale popratne predmete. Ali, njena je stvarna svrha da kada pripremite svoj ručak nećete, a koji nećete odmah služiti, stavite ga dole.

Budući da je donji dio štednjaka nakon kuhanja jako vruć, pogotovo u pećnici, u njemu ćete zadržati toplinu ručka ili večere. Jeste li znali za ovaj mali podatak? Nadamo se da ćemo vam pomoći u korištenju ladice vaše peći.