Zanimljivosti

ŽIVOTNA ISPOVEST MITRA MIRIĆA: Ovo je njegova priča o ocu, majci, ženi, ćerki, unucima i umrlom bratu! Ovako je postao TARMI RIĆMI

Mitar Mirić je jedan od najpoznatijih folkera na anšem području koji je među prvima dobio i svoj fan klub.Iako je on u šestoj deceniji svog života on i dalje veoma aktivno nastupa i ima svoje vjerne fanove.Mitar je rođen u selu Bogutovo između Tuzle i Bijeljine u rudarskoj porodici a kako kaže niko u njegovoj porodici nije imao talenat za pjevanje pa ne zna da li je od nekoga naslijedio.

On je završio srednju mašinsku školu u Brčkom a i danas se žali što nije diplomirao na fakultetu.Naime u vrijeme kada je išao u srednju školu postao je i član kulturno umjetinčkog društva a sa njima je jedno vrijeme išao i na turneje i legendarni Zaim Imamović koji je na njega imao veoma veliki uticaj.Nakon ovoga je on otišao u Sarajevo gdje je snimio svoju prvu ploču ali je postao poznat tak nakon nastupa na festivalu Ilidža.

Mitar je na svoju prvu turneju išao sa Zoricom Brunclik i u to vrijeme kada je on još bio poluanoniman i zato joj je on danas veoma zahvalan.Svoju suprugu Suzanu je upoznao na turneji u Skoplju a nakon nekog vremena su se i vjenčali a ukoro će im i četiri decenije braka.Njihova ljubav je bila krunisana kada su dobili kćerku Sanju i pjevaču je veoma žao što joj nije mogao posvetiti puno vremena dok je odrastala.

Zato to sada nadoknađuje sa unucima koje obožava. Mitar je rekao i da je uvijek tražio nešto novo i kada je došao na ideju da obuče kožni prsluk na golo tijelo i da stavi neke trake na glavu mislili su da je poludio samo je pokjni Džej govorio kako Mitar dobro zna šta radi. Jedna grupa je snimila pjesmu u kojoj je refren bio posvećen nejmu i glasio je Tarmi Rićmi i to je postao njegov nadimak.