Poslije skoro petogodišnjeg putovanja do najveće planete u Sunčevom sistemu, Nasin svemirski brod „Juno” uspješno je ušao u Jupiterovu orbitu. Glavni zadatak misije je da nam omogući da otkrijemo porijeklo Jupitera i njegovu evoluciju. Sa devet naučnih instrumenata, „Juno” treba da utvrdi postojanje čvrstog planetarnog jezgra, izmjeri količinu vode i amonijaka u dubokim slojevima atmosfere, mapira Jupiterovo snažno magnetno polje, i izvrši posmatranje polarnog svjetla.

NAS-in svemirski brod Juno prilikom sljetanja napravio je zanimljiv prizor dok je izvodio svoj 16. performars kroz svemir, na oko 7000 kilometara od planete. On je zapravo snimio živi oblik, koji se kreće kroz oblake Jupitera. Prema fotografijama koje su uslikane u tom trenutku NASA tvrdi da može uočiti biće koje svojim izgledom podsjeća na delfina i kreće se popu te životinje.

Fotografiju je na Twitteru objavio umjetnik Sin Doran, koji je od stručnjaka zatražio detaljniju analizu, kako bi se odgonetnula ova misteija. Mnogi su se složili da ova pojava zaista liči na delfina ili kita, ali Doranu to nije bilo dovoljno i neće odustati dok ne dobije mišljenje stručnjaka kako bi definitivno mogli odgonetnuti šta predstavlja ovaj “delfin” na Jupiteru.

 

 

 

 

Preporučujemo