Savjeti

ZIMI NIKADA NEMOJTE PALITI GREJANJE U AUTU: Evo zbog čega, svi pravimo ogromnu grešku..OBRATITE PAŽNJU!

Kako su došli zimski uslovi onda je i za sve vozače došao dodatni problem. Jednostavno više nije nikako jednostavno ustati u 6 sati i sesti u leden auto a napolju je minus. Onda se prvo treba zagrejati auto, pa onda se moraju očistiti i stakla a još ako ima snega, onda se napolje treba izaći najmanje 20 minuta ranije. I tako svako jutro. Ono što većina vozača radi je to da upali auto da “odradi” najmanje 10 minuta u leru. 

Na taj način se zagreje mašina, te se dodatno otopi šajba od leda i mraza, međutim, sada se nameće pitanje koliko je to dobra stvar i da li je korisna za motor od vašeg limenog ljubimca? To većinom važi za auta koja su starija od 10 do 15 godina, dok se za novije modele i ne treba puno zagrevati sam motor. Međutim, poznavajući ekonomske uslove na ovim prostorima većina lljudi vozi starije modele. 

Zato većina vozača radi grešku te pali auto 10 do 15 minuta ranije a onda izgubi i jako puno goriva kada radi a ne kreće se. To je floskula koja je itekako popularna na balkanu, a u stvari je pogrešna. Em šteti motoru, em ćete imati veću potrošnju goriva. Savet majstora je da sastružete led i sneg sa šajbe bez da palite motor i grejanje, nakon toga normalno upalite auto i pustite da se zagreje u toku same vožnje.