Novo Zanimljivosti

Zgroženi Splićanin: “Je li ovo turizam? Di ti možeš otić u stranu državu i bit na odmoru za nula eura?”

Kako se smirila situacija sa korona virusom, i kako su popustile sve mjere, turisti se polako vraćaju u mjesta za odmore i putovanja.

Tako se turisti postepeno vraćaju u Split, a s njima i pomalo zaboravljeni prizori.

Dakle, kako to obično i biva u sezoni, pojedini kamperi će pokušati sve da pronađu ilegalnu lokaciju za kampovanje. Često je to područje na potezu pd Žnjana do Duilova, a na to upozorava i jedan Splićanin kojem se takvi prizori očito ne dopadaju.

– Svaki dan, bilo jutro, popodne ili večer po par ilegalnih kampera bezbrižno uživaju u “centru svita”.

Da li je ovo turizam? Ovo nema nigdi u svitu cilom. Di ti možeš otić u stranu državu i bit na odmoru za nula eura? Poziv novoj gradskoj vlasti da napokon stane na kraj ovom bezobrazluku, turistima koji ne troše ništa, a samo ostavljaju smeće za sobom – poručuje Splićanin.

Na samom kraju je ponudio i rješenje problema.

– Za početak postavit betonske blokove i znak “zabranjenog kampiranja” i naplaćivati kazne svakome. Ovaj problem se provlači već godinama ali niko ništa ne poduzima… evo prilike za malo komunalnog reda – zaključuje Splićanin, piše Dalmacija danas.

Osim toga, tako veliki broj turista zna prespavati i na plaži, te na taj način ometati ostale turiste. Razlozi su razni, ali su najgori oni koji se zadržavaju tako po plažama. Nije lijepo, i predstavljaju veliko ruglo za sve domaćine koji imaju turiste.