Savjeti

ŽENA OTKRILA TRIK KAKO DA OČISTITE MADRAC OD ŽUTIH I SMEĐIH MRLJA: Treba vam samo jedan sastojak, ZA PAR MINUTA KAO NOV

Bilo da se radi o kuhinjskim krpama i stolnjacima,o košuljama, pantalonama ili tepihu, mrlje su neizbježna stvar. Koliko god da pazimo desi se da se prospe kafa, vino, neki sos na omiljenu suknju ili pantalone a ono što svaku domaćicu otjera u ludilo je tepih.

Često se piše i priča o tome kako očistiti koju mrlju i sa kojeg dijela odjeće a sada se pojavio jedan video koji opisuje čišćenje jednog komada našeg kućanstva koje nismo često viđali u savjetima.

Radi se o madracu. Znamo da madrac nije jeftina stvar, ne kupuje se svako malo i u suštini treba da posluži jedan duži period. A i materijal od kojeg je napravljena navlaka madraca će vremenom da poprimi neku drugu boju, obično je to neko žutilo koje uglavnom dolazi od znoja koje se luči sa ljudskog tijela, pa onda gelova za tuširanje, mlijeka za tijelo ili raznih losiona. Pa to u kombinaciji sa vazduhom dovodi do reakcija koje izazivaju promjenu boje ili bolje rečeno ružne mrlje na madracu.

Jedna žena iz Australije je imala isti problem, pronašla je način kako da očisti mrlje pa je to htjela podijeliti na Facebooku sa svima.

Koristila je jedno veoma jednostavno i jeftino sredstvo ,a za primjer kako funkcioniše prvo je pokazala madrac prije čišćenja, pa postupak pa onda rezultat.

Šta je uradila? U posudu je nasula 250 mililitara vode, u to je stavila dvije tablete za čišćenje zubne proteze, sačekala da se otope tablete a onda tom smjesom poprskala mrlje na madracu. Onda je ostavila kratko da djeluje i osušila fenom za kosu. Dodala je da je, kada je jako sunce napolju, cijeli madrac ovako tretirala i onda osušila na suncu. Komentari korisnika drušvenih mreža su bili uglavnom pozitivni. Ako imate mrlje na madracu pa isplati se probati ovaj trik.