Showbizz

ŽENA ODVALI PRDEŽ U SRED EMISIJE! POCRVENELA! Voditeljki RTS-a se SMEJE CELA SRBIJA!

Kada gledamo emisije na televiziji, ili dnevnike ili bilo koje show programe onda pored sadržaja gledamo i slušamo i voditelje i moderator programa.

Može se sa sigurnošću reći, da uspjeh jedne emisije ili serijala ne zavisi samo od onih koji pripremaju emisiju, od kamermana, od maskera i šminkera, od muzičkih urednika nego u velikoj mjeri zavisi i od samog voditelja ili voditeljice jer su oni direktno onda u kontaktu sa gledaocima.

A to nije samo jedan atraktivan i privlačan posao kao izgleda, obično se može čuti kako samo sjediš, smješkaš se, čitaš vijesti i gledaš u kameru.

Ali nisu baš tako stvari jednostavne, mnogi bi  voljeli raditi ovaj posao ali treba znati da je on  pun izazova,  zahtjeva veoma  visok nivo koncentracije a to se naročito odnosi na programe uživo.

Treba imati ne samo elokventnost i rječitost nego i talenat za snalažljivost jer se u nekim trenucima treba brzo djelovati i reagovati, naročito kada se radi o gostovanjima u studiju ili pozivima gledaoca pa nema planiranih tema nego treba odgovoriti situaciji.

E i kod voditelja se mogu desiti neke neugodnosti i neki ispadi koji se onda opet pravo populariziraju kasnije pa mogu čak i negativno obilježiti tog voditelja. Kao naprimjer, nekontrolisani izliv smijeha, ili emotivni ispad ili neka pogrešno izgovorena riječ kao što je slučaj bio sa popularnom voditeljicom sa RTS-a Draganom Kosjerinom. Ona je u u Jutarnjem program, čitajući vremensku prognozu izjavila mrtvo hladno da će temperature zraka biti 160 stepeni umjesto da je rekla 16 stepeni.

Ali to nije sve, Dragana nastavlja sa gafovima. U jednoj od narednih emisiji je htjela biti duhovita pa je postavila jednu zagonetku : “U pete nišani, u nos gađa”,a sami takmičar u studio se našao zbunjen I odgovorio nešto što mu je palo na pamet a Dragana se  nasmijala i rekla “Nije tačno. Tačan odgovor je Prdež.”

Čim je to izgovorila Dragana se zacrvenjela ali što je rečeno rečeno je, već je otišlo u eter.