Zanimljivosti

ŽENA JE 2 DANA TRPILA UŽASNE BOLOVE! Otišla u hitnu, doktori u ČUDU GLEDAJU OVAJ SNIMAK! (FOTO)

U današnje vrijeme vrlo je jednostavno, mada mnogi smatraju da je i nemoguće zamisliti kako je lako nešto sakriti ili ne znati da imate bolest i pored tako naprednog lijeka i svih stvari koje ga okružuju.

U roku od svega nekoliko sati, kada izvadite nalaze, vrlo brzo možete saznati svoju dijagnozu, koja se nekome može pak svidjeti ili ne. Za danas smo vam pripremili jedan nevjerovatan slučaj žene koja je imala samo 37 godina i koja je doživjela pravu neugodu kad je otišla svom liječniku.

Čitava ova situacija dogodila se u Sjedinjenim Američkim Državama, bolje rečeno u saveznoj državi Michigan, gdje je ova dotična gospođa imala užasne bolove u trbuhu. Kompletna je situacija trajala puna 2 dana, a onda je trećeg dana otišla konačno liječniku misleći da ima tumor ili neku drugu vrstu opake bolesti na području gdje joj se inače nalazi jetra. Ali, kad su radili RTG, liječnici jednostavno nisu mogli vjerovati šta vide.

Slezena joj se nalazila na potpuno suprotnom kraju trbuha, slučaj koji nikada prije u svom životu nisu vidjeli. Doktor Alexander Wester, koji inače vodi kompletnu ovu kliniku, rekao je da se nikada nije suočio s ovakvim bizarnim slučajem jer joj je slezena premještena 30 centimetara na drugi dio trbuha.

Časopis i internetski portal “Live science” piše da je ovo jedan od veoma rijetkih slučajeva u medicini nazvan “lutajuća slezena”. To se događa kada se ligamenti koji drže slezenu previše opuste i tada ona jednostavno ispadne iz čahure. Slezena normalno ima ulogu filtriranja krvi i stvaranja imunoloških stanica, nalazi se iznad želuca u lijevom kvadrantu samog trbuha.