Zanimljivosti

ZBOGOM PAMETI: Srbi ne žele ni slučajno da uče ARAPSKE BROJEVE u PRAVOSLAVNOJ DRŽAVI “Užas, majke mi! Naša deca uče već dovoljno gluposti” (VIDEO)

Pravi hit na internet postao je video isječak iz TV emisije Kontravizija u kojem se vidi reporter ove kuće koji na ulicama pita slučajne prolaznike, građane Srbije da prokomentarišu odluku predsjednnika Aleksandra Vučića koji je rekao, da zbog migranata iz Sirije, srpska djeca u osnovnim školama moraju učiti arapske brojeve.

Emisija Kontravizija rađena je prošle godine i emitovana na TV u, i tada je to vjerovatno prošlo onako skoro neprimjećeno ali je odnedavno opet iskrsao taj video isječak i postao pravo populara, dijeli se i lajkuje veliki broj puta.

Prvo pitanje novinara upućeno građanima je bilo koliko podržavaju aktualnu vlast na šta su uglavnom svi odgovorili da ne podržavaju.
Drugo pitanje ticalo se ove odluke da djeca uče arapske brojeve u školama, koje je Vučić uveo zbog Sirijaca.

“ Šta će nama arpski brojevi kad imamo svoje?”; “ Djeca su ionako preopterećena u školi još su im samo trebali arapski brojevi”; “Evo ja sam ostario I ne znam arapske brojeve pa mi ništa ne fali”, “Mi živimo u pravoslavnoj državi, kakvi arapski brojevi”,….ovo su samo neki od komentara i odgovora na reporterovo pitanje koje je dobio na ulicama Srbije.

Da nije komično bilo bi tragično – arapske brojeve koristimo svi, ama baš svi u svijetu a samo zato nose naziv arapski izazivaju te smiješne komentare.

Dok se većina razveselila i slatko nasmijala na ovaj video drugi su pak, bili šokirani neznanjem ispitanika među kojima je bilo različitih starosnih uzrasta pa se ne može reći da nam je obrazovni sistem sad loš a prije bio bolji.

“Kakva sramota”; “ Ovo je namješteno”; “Ne mogu vjerovati”; “Ma ovo nije u Srbiji” samo su neki od komentara na društvenim mrežama na objavljeni video zapis.