Jedan muškarac je nedavno na društvenim mrežama izjavio da je ovisan o mirisanju vlastitih čarapa koje je prije toga nosio cijeli dan. Toliko se prepustio svom fetišu  da je na kraju zbog toga završio na bolničkom krevetu.

Xiu Kang Lee (37) iz Zhangzhoua, Kina, jednog dana je odjednom počeo osjećati veoma jak bol u svojim prsima. Primljen je kao hitan slučaj u obližnju bolnicu, da bi bio odmah poslan na rendgen, da bi se mogao utvrditi tačan uzrok njegove mukotrpne boli, te jakog suhog kašlja koji je bio prisutan. X zrake su dijagnosticirale gljivičnu infekciju pluća, te je on ostavljen na liječenju do daljnjeg.

Kada su popričali sa njim i ispričali mu za ovaj ipak neobičan problem koji ima, on je priznao šta je radio. Došlo se do zaključka da je infekciju izazvalo njegovo svakodnevno nekontrolisano udisanje smrdljivih korištenih čarapa.

Naime, opaka gljivična infekcija koju je ranije dobio na svojim nogama proširila se na njegova pluća u procesu udisanja smrada čarapa, odnosno udisanjem gljivičnih spora.

“Ova sporadična infekcija pripisuje se pacijentovom nedostatku adekvatnog kućnog odmora, jer on cijelo vrijeme mora da pazi na svoje malo dijete, što je dovelo do njegovom oslabljenog imunološkom sistema. Slab imunološki sistem izazvao je određene psihičke probleme koje u kombinaciji sa njegovim seksualnim fetišom (nogama) izazivaju nevjerovatan nagon za mirisanjem nogu. S obzirom da on ima vremena to raditi samo uvečer, neminovno je mirisao svoje korištene čarape i umorne noge, pa je postoa ovisan” objasnio je doktor Mai Zhuanying, šef odjela za infektivne bolesti bolnice u Zhangzhouu. Lee je hospitalizovan, mada se očekuje da će se vrlo brzo oporaviti i da će biti pušten kući.

Preporučujemo