Novo

Zaštitite dvorište i okolinu od ZMIJA! OVO im POSEBNO smeta: Potrebna vam je obična PLASTIČNA flaša i još jedan sastojak! IZNENADIT CETE SE REZULTATOM!

Ovaj dan započinjemo sa jednom zanimljivom, ali itekako i korisnom temom. Ljude inače još od davnina zanimaju životinje, razne vrste i sve ono što je vezano za njih, a iako smatramo da dosta toga znamo o životinjama, činjenica je da ipak nismo sve naučili. Svjesni smo da na svijetu postoje veoma opasne i smrtonosne životinje, kojih se ljudi itekako plaše, a među njima svakako se nalaze i zmije, a vjerujemo da ne postoji osoba koja ih se plaši, ili ukoliko postoji, njih je definitivno u manjem broju.

Poslednjih nekoliko godina možemo reći da su se zmije dosta “opustile”, pa nisu rijetke situacije da ih vidimo i negdje u urbanim dijelovima, a ukoliko živite negdje u selu ili blizu šume, onda će vam proljeće koje nam je došlo, sa sobom donijeti sigurno i zmije. Malo je onih koji znaju kako da se spase ovih nimalo ugodnih posjeta, a mi vam u nastavku donosimo neki od savjeta koje su dali stručnjaci, koji tvrde da su oni itekako dobri protiv zmija, tačnije kojih se one plaše, pa ukoliko uradite nešto od toga, one vam sigurno neće doći u dvorište.

Naime, radi se o tome da su stručnjaci preporučili miris naftalina kao jedno od sredstava sa kojim se može zaštiti okolina dvorišta, ali i kuće od posjeta ovih gmizavaca. Sve što treba da uradite, jeste da uzmete jednu plastičnu flašu, koju treba da rasiječete, a onda sa njom da pokrijete naftalin koji je izdignut iznad zemlje, kako ga kiša slučajno ne bi saprala. Inače, kako stručnjaci tvrde, zmije na velikoj udaljenosti osjete miris naftalina, i tu uopšte ne dolaze, niti se gdje u okolini zadržavaju. Da li vam je ovo od koristi? Pišite nam u komentarima ispod.