Zanimljivosti

Zanimljive optičke iluzije: Prvo što primjetite mnogo govori o vama kao ličnosti

Opšte poznato je da svako od nas, na jednoj slici, vidi nešto drugo ili malo drugačije.

Stvar je to naše percepcije i našeg mozga. Tako često psiholozi koriste različite animacije i fotografije kako bi pronikli u karakter osobe. Jedan primjer su optičke iluzije koje mogu biti veoma zabavne ali i frustrirajuće ako se ne uradi kako treba.

Evo nekoliko optičkih iluzija u kojima biste mogli uživati.

Na slici su životinje, koliko ih vidite?

Koliko životinja ste vidjeli ? Ako ste prepoznali između 1 i 3, to znači da vam je glava u oblacima i detalji vam nisu previše važni. Ako ste vidjeli između 4 i 7, onda ste primjetili ono najočiglednije ali niste ulazili dublje u posmatranje. A ako ste pak, uspjeli pronaći između 8 i 13 životinja, onda bravo! Imate osobinu da pažljivo i uporno posmatrate sliku sa svih strana. Pažnja u detaljima je jedna od vaših karakteristika.

Šta prvo vidite na ovoj iluziji?

Majmun i tigar-pitanje je samo šta ste prvo vidjeli. Ako ste prvo vidjeli tigra onda se za vas može reći da ste neko ko voli da rizikuje. Za vas ništa nije nemoguće, uvijek se trudite da pronađete rješenja problema. Ako ste prvo vidjeli majmuna, onda se može reći da ste vi jedna nezavisna osoba koja veoma cijeni lični prostor svake osobe pa i svoj.

Opet, šta prvo vidite?

Ako ste vidjeli eksploziju znači da ste dobar ste organizator i odličan vođa. Svjesni ste svoje odgovornosti i preuzimate posljedice za sve svoje postupke. Vidjeli ste dva palca:, to znači da vas zanimaju drugi i želite da ih razumijete i da im pomognete. Pravi ste altruista!

Selo ili životinja?

Vidjeli ste selo sa kolibama, drvećem i pticama? Onda se kaže da volite tradiciju, draža vam je mirna atmosfera, jednostavan život nego užurbanost i gradska vreva. Vidjeli ste slona? Onda ste odani prema prijateljima i porodici, dobro znate slušati druge, ljubazni ste i osjećajni, uživate poštovanje i ljubav drugih ljudi.

Čovjek ili životinja?

Vidite lice čovjeka? Vi ste ljubazna i osjetljiva osoba koja nastoji uvijek izbjeći sukobe. Imate razvijenu intuiciju što vam svakodnevno olakšava djelovanje. Vidite dvije ptice? djelujete kao vesela osoba, gostoljubivi ste, brzo sklapate prijateljstva i uvijek imate vremena saslušati svoje prijatelje i rođake.